skip to Main Content

Project We Forgot

Project We Forgot er en socialøkonomisk virksomhed i Singapore startet af Melissa Chan for at hjælpe unge omsorgspersoner.

Chan blev selv tunget ind i rollen som omsorgsperson, da hendes far som 54 årig blev ramt af demens. Chan var på det tidspunkt bare 14 år og stod på mange måder helt uforberedt og savnede viden i forhold til, hvordan hun skulle håndterer faderens sygdom.

Det var baggrunden for at starte ”Project We Forgot”, som tilbyder en støtteordning til unge omsorgspersoner under 39 år. Melissa Chan blev bl.a. inspireret af fotobloggen Humans of New York til at starte Project We Forgot.

Projektets online platform, hvor de unge omsorgspersoner er i stand til at dele deres erfaringer med andre med hjælpe fra sociale medier.

I følge Jason Foo, der er direktør i ”Alzheimer’s Disease Association” bliver omkring 200 unge i Singapore hvert år kastet ind i rollen som omsorgsperson, fordi flere mennesker får demens i en ung alder. Det er unge som altid har været vant til at deres mor eller far har været der og har taget sig af dem – og når rollerne pludselig byttes om er de unge ofte meget uforberedte på situationen og har brug for støtte og hjælp. Det anslås at ca 40.000 personer lever med demens i Singapore. 1 ud af 10 er under 65 år.

Chan startede projektet alene, men efter et års drift udvidede hun med en it tekniker, fordi hun havde brug for en større platform og med en ”community manager”, der skal hjælpe med at udvikle fællesskabet.
Indtil nu har virksomheden opbygget et fællesskab på 3.000 omsorgspersoner på tværs af sociale medier, og Projekt We Forgot har direkte hjulpet mere end 200 omsorgspersoner, som har henvendt sig til den socialøkonomiske virksomhed.

Ud over at opbygge et fællesskab afholder Projekt We Forgot også workshops, oplæring og opsøgende programmer på skoler og andre organisationer.
Lige nu arbejder virksomheden på at udvikle en social netværk app til omsorgspersoner – som virksomheden regner med at have klar til næste år.

Chan håber at virksomhedens service og produkter kan være med til at skabe grundlaget for en bæredygtig socialøkonomisk virksomheds model. Indtil videre har virksomheden klaret sig på donationer fra bl.a. Singtel Future Markers programme og Singapore government’s National Youth Fund.

Læs mere om Projekt We Forgot på: projectweforgot.com

Kilde: Egypt Independent

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top