skip to Main Content

Oxford laver sin offentlige affaldsservice om til en socialøkonomisk virksomhed

Oxford Byråd har vedtaget at lave byens affalds service om til en socialøkonomisk virksomhed ”Oxford Direct Services”, som er ejet af kommunen.

For at modgå den engelske regerings mange offentlige besparelser gennem de seneste år har Byrådet i Oxford Kommune forsøgt at tjene penge ved at lade byens affaldsservice sælge kommercielle ydelser.
Oxford har haft så meget succes med det, at man stort set har kunnet opretholde service niveauet og bevarer arbejdspladser.
Men som kommunal service er der begrænsninger på, hvor mange penge byens affalds service har måttet tjene på andre kommercielle service ydelser.

Som socialøkonomisk virksomhed har Oxford Direct Services derimod ingen begrænsninger i forhold til hvor meget virksomheden kan tjene på andre kommercielle affaldsservice opgaver.
Oxford Kommune vil dog fortsat være virksomhedens største kunde, ligesom hoved fokus for virksomheden stadig vil være at give den bedst mulige affaldsservice til byens borgere og virksomheder.

Den socialøkonomiske konstruktion sikre samtidig at 100% af overskuddet går tilbage kommunen og ikke til aktionærer.
Oxford Direct Services sigter mod at returnere et overskud på 10,4 million pund tilbage til kommunen over de næste fire år.

Kilde: letsrecycle.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top