skip to Main Content

Award-show i Bonn: Hylder innovative verdensmål initiativer

SDG Festivallen – Global Festival of Action for Sustainable Development finder sted denne uge og afholdes i Bonn. I denne forbindelse hylder Award-showet Action Awards, de mest innovative og unikke initiativer der kæmper for FN Verdensmål.

Ved en ceremoni der finder sted mellem d. 21.-23. marts bliver de mest innovative og unikke initiativer der arbejder på FN’s verdensmål, hyldet for deres indsats. Dette finder sted i forbindelse med Global Festival of Action Der hylder, styrker og samler feltet der arbejder for FN’s verdensmål. Festivallens deltagere består af en bredvifte af erhvervsledere, aktivister, repræsentanter fra FN, studerende, regeringer, iværksættere og globale medier, hvilket giver grobund for at partnerskaber kan knyttes på tværs af sektorer.

Til Awardshowet er der samlet initiativer fra hele verden, der hver især kæmper for ét eller flere verdensmål.

I Norge har vandreforeningen ”Turkultur” eksempelvis sat til mål at i 2017 skal 47% af nordmænd kende til FN verdensmål, hvilket er en forøgelse på 10% siden 2016.

Turkultur har arrangeret det først FN verdensmål topmøde på de to norske bjerge Gaustatoppen og keiservarden.Topmødet fandt sted om natten, hvor alle deltagere har dannet en symbolsk lyskæde og guidet hinanden op af bjerget ved hjælp af lys. Undervejs på ruten har der været 17 ”lys stop” hvor deltagerne har kunne lære mere om de 17 FN verdensmål.
Arrangementet har været særdeles succesfuldt hvor frivillige, kendte norske musikere og NGOer som Rødekros og den norske befolkning har deltaget i stor stil.

I dag kender 50% af alle Nordmænd til FN verdensmål, hvor turkultur har spillet en kæmpe rolle.

Se video om eventet her
Du kan følge awardshowet på de sociale medier mellem d. 21-23 marts på hashtag: #SDGawards #SDGglobalfest

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top