skip to Main Content

Social Enterprises and Municipalities

SE Forum fra Sverige har sammen med partnere fra Letland og Hviderusland udgivet et analyse studie af eksisterende og mulige former for samarbejder og partnerskaber mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder i de tre lande.

At skabe meningsfulde, produktive og varige partnerskaber og samarbejdsmodeller med lokale kommuner er både en udfordring og en mulighed. Da de sociale problemer og udfordringer, som socialøkonomiske virksomheder og kommuner forsøger at løse i mange tilfælde er de samme, forekommer det kun logisk, at de to parter allierer sig med hinanden i deres arbejde. Virkeligheden er dog ikke så enkelt. Socialøkonomiske virksomheder og kommuner kæmper ofte for at finde fælles fodslag, og vejen til et effektivt partnerskab viser sig ofte at være vanskeligere og mere tidskrævende end forventet.

Studiet har gennemgået økosystemet i de tre lande og har også medtaget casestudier for at illustrere, hvordan sociale virksomheder og kommuner arbejder sammen i de enkelte lande.

Studiet fremhæver både positive og udfordrende aspekter og trækker på erfaringer fra mennesker, der har været involveret i at skabe disse partnerskaber.
Målet med rapporten har været at præsentere resultaterne fra undersøgelsen på en praktisk og løsningsorienteret facon.

Hele rapporten kan downloades her

Kommentarer til rapporten er velkomne og kan sammen med evt. spørgsmål rettes til Nicklas Wallberg på nicklas.wallberg@se-forum.se

 

Læs mere her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top