skip to Main Content

RubyMoon: Et Bæredygtigt sportstøj koncept med ”slow fashion” principper

RubyMoon er en engelsk socialøkonomisk sportstøjproducent med afdelinger i England, Tyskland og Spanien.

Tekstilindustrien er næst efter olieindustrien, den mest skadelige for vores miljø. Derfor kæmper Rubymoon for en bæredygtig produktion, hvor overskuddet tilbyder lån til kvinder overalt i verden.

RubyMoon er et opgør med den ressourcekrævende tekstilindustri, som også ofte har sociale konsekvenser i form af ringe arbejdsforhold på tekstilfabrikker.
I samarbejde med healthyseas.org indsamler og omdanner Rubymoon plastikaffald fra verdenshavene til moderne sport og svømmetøj.
Hele Rubymoons produktionskæde har reduceret deres Co2 udslip med 42% i forhold til gennemsnittet for tekstilindustrien.

RubyMoons filosofi er at gøre det muligt for de fleste kvinderne at købe virksomhedens produkter og dermed at skabe positiv effekt. Virksomheden sørger derfor for, at priserne på produkterne er overkommelige og at der er et stort udvalg af produkter til forskellige kropsstørrelser og former for derved samtidig at signalere et positivt budskab i forhold til at at respektere alle kropsstørrelser.

VIrksomhedens tekstiler er udviklet til at holde længere, være stærkere og mere modstandsdygtig overfor klor, salt, sol og havvand – fordi den største miljømæssige og økonomiske indvirkning man kan opnå i  forhold til tekstilproduktion er at sørge for at tøjprodukter holder længere.

RubyMoon er som registreret CIC (Community Interest Company) dedikeret til at arbejde med cirkulær økonomi. Virksomheden opfordre sine kunder til at aflevere brugt badetøj og andre strækstoffer til genanvendelse og tilbyder kunder, som returnere brugt badetøj 5% rabat på deres næste køb.
RubyMoon har også aktivt integreret FN´s verdensmål i virksomhedens forretningsmodel.

Al overskuddet hos Rubymoon tildeles kvinder fra 13 forskellige lande hvert år. Pengene tilbydes i form af mikrolån, som kan accelerer små forretninger, der får kvinderne og deres familier ud af fattigdom.
Siden virksomheden startede i 2010 har RubyMoon hjulpet mere end 600 kvinder og deres familier til et bedre og mere meningsfuldt liv væk fra fattigdom.

Læs mere om RubyMoon på: rubymoon.org

Foto: from RubyMoons webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top