skip to Main Content

Rewiring leadership

Cambridge University har udviklet en ny ledelsesmodel til virksomheder med formålsdrevne strategier. Modellen er beskrevet i universitets nye rapport  “Rewiring leadership: The future we want, the leadership we need”.

Virksomheder står over for en hidtil uset forandringer fra sociale og miljømæssige udfordringer til udfordringer i forhold til teknisk innovation og innovation af forretningsmodeller.
Det er samtidig en voksende offentlig forventning og en kommerciel nødvendighed, at virksomhederne er med til at forme og føre den forandring, vi behøver for at skabe en bedre fremtid – og ikke bare tilpasse sig den.

Rapporten “Rewiring leadership: The future we want, the leadership we need” beskriver Cambridge Impact Leadership Model, som er udviklet på basis af forskning foretaget af Cambridge University’s Institute for Sustainability Leadership med over 8.000 ledere.
Modellen beskriver nærmere, hvordan man udvikler det lederskab, vi har brug for for at levere værdi til erhvervslivet, samfundet og miljøet.

Klimaforandringer og indkomstulighed er blandt nogen af de udfordringer, som både samfund og virksomheder står overfor. Men ifølge rapporten er der nye løsninger tilgængeligt, hvis virksomhedsledere går forrest.
Og det er der behov for da den regulering som regeringer skal foretage både går for langsomt og er utilstrækkelig.

Ifølge instituttet vil Cambridge Impact Leadership Model give ledere mulighed for at styrke innovation, håndtere risiko og øge indflydelse, når virksomheden arbejder for at nå bredere samfundsmål.

Det kræver både mod og vilje, hvis man som leder skal til at sætte langtidsbehov frem for kortsigtede løsninger, frem for alt en evne til at tænke systemisk og agere på nye måder og gennem nye samarbejder.

Det er muligt men det kræver som titlen på rapporten antyder en ‘rewiring’ af lederskab.
Men for de ledere der er villige til at begynde på denne forandring er rapporten et fint sted at starte.

 

Læs rapporten “Rewiring leadership: The future we want, the leadership we need” her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top