skip to Main Content

MinaGroup

Mina Group er en ny socialøkonomisk virksomhed i Korsør, der arbejder særligt med frivillighed i udsatte boligområder.

Bag virksomheden står Khalil Hussein, der er uddannet professionsbachelor i pædagogik og har en diplom i ledelse. Khalil har tidligere været leder og souschef i Basen, der er Slagelse Kommunes værested på Motalavej i Korsør.

Visionen for MinaGroup er at skabe en virksomhed, hvor der er plads til udsatte unge og, hvor der samtidig arbejdes for at unge fra udsatte boligområder bliver en positiv del af det omgivende samfund.

MinaGroup har flere forretnings ben. I øjeblikket er virksomheden i gang med at blive godkendt som opholdsted/efterværnstilbud til unge i alderen 16-23 år og derudover har virksomheden et udkørende støtte/kontaktpersonkorps, der yder hjælp og støtte til børn og unge primært fra kommuner på Sjælland.
Virksomhedens tredje ben er projekter og samarbejder omkring Slagelse Kommunes udsatte boligområder. Her vil MinaGroup gerne samarbejde med andre aktører fra civilsamfundet om at højne uddannelsesniveauet, styrke de frivillige i lokalområdet og støtte de unge mønsterbrydere, som der heldigvis bliver flere og flere af.

Udgangspunkt for virksomhedens arbejde er, at alle mennesker kan flyttes og flytter sig med den rigtige støtte og en engageret interesse for mennesket bag. Tilgangen er derfor også, at arbejde fra kernen af udfordringerne og ud i det område, som den enkelte indgår i.
Alle mennesker er gode til noget og med anerkendelse af den enkelte unge bliver det synligt, hvor talenter og styrker befinder sig. Hvis man tager afsæt i talenter og styrker, er det muligt at se, hvor den unge kan udfylde en funktion fremadrettet. 
Da indsatsen er udviklet specielt til udsatte unge arbejdes der med, at den enkelte unge tager ejerskab og ansvar for eget liv og at opbygge og etablere forpligtende fællesskaber, relationer og omgivelser.

Det kan være rigtig vanskeligt for unge med “en mønsterbryder i maven” at få den rette hjælp i et udsat boligområde – da hjælpen typisk ikke er tilstede hos forældrene eller i det nære netværk.
Derfor vil MonaGroup, gerne søsætte et initiativ der styrker, motiverer og hjælper unge igennem deres uddannelsesforløb. I den anledning vil MinaGroup oprette en digital ressourcebank, der står til rådighed for den unge i forbindelse med større opgaver, eksamener samt afsluttende projekter på ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser.
Ressourcebank skal være en platform, der er med til at koble den unge sammen med én eller flere fagligt stærke frivillige personer, der sikre faglig og personlig hjælp, som tager udgangspunkt i den enkeltes behov.
MinaGroup leder i øjeblikket efter potentielle samarbejdspartnere, som kan bidrage til at udvikle ”Den Digitale Ressourcebank” til mange flere steder i Danmark og gerne i endnu bedre version.
Foreløbig har virksomheden lavet en ”demo” version på Motalavej, hvor man har hjulpet 25 unge igennem deres eksamener med en høj succes rate.

Hvis man har idéer til MinaGrops arbejde eller vil indgå i et samarbejde, er man meget velkommen til at kontakte virksomheden:
Telefon: 51 80 96 25
Email: info@minagroup.dk

Læs mere om MinaGroup på: minagroup.dk
Følg virksomheden på facebook
Se video om MinaGroups projekt Ressourcebank her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top