skip to Main Content

Fremme af socialøkonomiske virksomheder i Grønland

Tirsdag den 6. februar 2018 afholdt Naalakkersuisoq (ministeriet) for Social Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen et fyraftensmøde i Katuaq (Kulturhuset i Nuuk) over temaet socialøkonomiske virksomheder. Mødet var en del af Landstingets arbejde for at fremme socialøkonomiske virksomheder i Grønland.

Mødet havde til formål at præsentere begrebet socialøkonomiske virksomheder diskutere, hvordan etableringen af socialøkonomiske virksomheder kan fremmes i Grønland.

I følge Naalakkersuisoq (landstingsmedlem) Sara Olsvig er alt for mange borgere i Grønland ramt af hjemløshed og andre former for udsathed. Mange også uden beskæftigelse og der er behov for at finde løsninger, som er tilpasset udsatte voksne. Sara Olsvig mener også at Socialøkonomiske virksomheder har en særlig styrke i forhold til at kunne skabe nye og anderledes typer arbejdspladser, som kan rumme socialt udsatte borgere, og at de derfor vil kunne gøre en stor indsats for socialt udsatte borgere. Det kan være borgere med fysiske eller psykiske handicap, hjemløse, misbrugere eller borgere med andre komplekse sociale forhold, der normalt vil have svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Fyraftensmødet var en del at et arbejde, som Naalakkersuisut (Det Grønlandske Landsting) har iværksæt med henblik på at fremme socialøkonomiske virksomheder i Grønland.

På fyraftensmødet fortalte advokat Knud Foldschack og advokat Line Barfoed, om socialøkonomiske virksomheder: Hvorfor er der behov for socialøkonomiske virksomheder, og hvordan kan de etableres og hvad er erfaringerne fra udlandet.

For yderligere oplysninger kan man kontakte Ministersekretær Upaluk Poppel på tlf. (+299) 539371

Kilde: Naalakkersuisut (Det Grønlandske Landsting – hjemmeside)

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top