skip to Main Content

Street football world

Street football world er en tysk organisation, som repræsenterer mere end 100  velgørende organisationer på verdensplan, der alle bruger fodbold til at afhjælpe forskellige sociale problemer.

Nonprofit organisationen blev grundlagt i 2002 af CEO Jürgen Griesbeck. Hans inspiration kom fra Colombia, hvor han studerede tilbage i 1994, da den verdensberømte fodboldspiller Andrés Escobar blev myrdet.
Mordet var meningsløst, Escobar var berømt for hans tilslutning til fair play. Det inspirerede Jürgen Griesbeck til at kigge nærmere på den stigende vold i Colombia og overveje nye veje til konfliktløsning.
Han oplevede, at det kun var på fodboldbanen, at unge bevæbnede colombianere var villige til at indgå i dialog. Så spillet blev brugt som en katalysator for kommunikation og samarbejde. Baseret på sine erfaringer udviklede han Fútbol por la Paz ( fodbold for fred ) – et ungdoms projekt, som brugte fodbold til at bekæmpe vold i Medellin, Colombia.

Jürgen Griesbeck blev nomineret til European Social Entrepreneur of the Year af the Schwab Foundation for Social Entrepreneurship i 2011. Prisen blev givet til ham som en anerkendelse af streetfootballworlds innovation og social impact.

Hvert år hjælper fodbold netværket mere end 2 mio. socialt dårligt stillede unge, gennem forskellige programmer, der styrker de unge og gør en markant forskel i deres liv. Videns centret forsyner organisationer med uddannelses midler og skaffer dem forbindelser med partnere indenfor sport, forretningsverdenen, politik og filantropi. Organisationen indgår i en strategisk alliance med FIFA.

Street football world inkuberer socialøkonomiske virksomheder til at gå ind og arbejde for et godt økosystem, hvor der er huller i fodbold industriens værdikæde.

Ifølge uafhængigt skøn fra firmaet McKinsey kan fodbold området styrke op mod 50 mio. unge mennesker hvert år. Så der ligger et stort uudnyttet potentiale i fodbold i forhold til at løfte socialt udsatte grupper.

Læs om Street football world på: http://www.streetfootballworld.org/

Se video om Street football world her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top