skip to Main Content

Common Goal

Common Goal er et initiativ, som opfordrer fodboldspillere til at donere 1% af deres løn til en fond, som skal deler pengene ud til velgørende organisationer, der anvender fodbold til at skabe positiv social forandring.

Med mere end tre milliarder fans er fodbold suverænt verdens største sport. Det den spræt med størst økonomi, størst rækkevidde og største kulturelle betydning.
Derfor er intentionen med Common Goal at samle fodboldens verden bag en fælles social vision. Hvis det kan lykkes, vil det kunne have en enorm indflydelse og kunne skabe positiv social forandring for masser af mennesker.

Bag initiativet, som blev lanceret i sommeren 2017, står Manchester United spilleren Juan Matta og tyskeren Jurgen Griesbeck, som har startet organisationen Street Football World.

Street Football World har de sidste 15 år skabt og udviklet et globalt netværk på mere end 120 lokale velgørende institutioner, der bruger fodbold som et instrument til at løse sociale problemer, der varierer fra ligestilling i Indien til fredsopbyggende aktiviteter i Colombia til flygtningeintegration i Tyskland.

Indtil nu har 34 fodboldspillere tilsluttet sig Juan Matta. Blandt dem er bl.a. Giorgio Chiellini fra Juventus der er en af verdens bedste forsvarsspillere og tidligere italiensk landsholdsspiller, Mats Hummels fra Bayern München og Leicester Citys danske målmand Kasper Schmeichel. Også en række kvindelige fodboldspillere fra store engelske og italienske klubber har tilsluttet sig Common Goals blandt dem er bl.a. Heather Ann O’Reilly fra Arsenal, der har vundet både olympisk guld og verdensmesterskab med det amerikanske landshold.

Flere fonde og virksomheder støtter initiativet, blandt dem er også det danske analysebureau Nielsen.

Common Goals Fund fungerer som en værtsfond under ledelse King Baudouin Foundation i Belgien.

Læs mere på www.common-goal.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top