skip to Main Content

SED med i projekt, der skal styrke social entreprenørskab i Østersøområdet

SED deltager sammen med organisationer fra 6 andre lande i Erasmus+ projektet “Improvement of the social entrepreneurship networking and educational possibilities in the Baltic Sea region”, der skal styrke netværk og uddannelse for sociale entreprenører i Østersøregionen.

Socialt entreprenørskab (SE) er anerkendt som en vigtig ressource, når sociale samfundsproblemer kalder på en løsning.

Sociale entreprenører påtager sig et stort ansvar, ved at drive virksomhed, uden at gå på kompromis med det sociale eller bæredygtige formål. For at de sociale entreprenører aldrig skal stå alene med opgaven, er etableringen af netværk på national, regional samt international niveau en fundamental nødvendighed.

I flere Europæiske lande er socialt entreprenørskab stadig et svagt felt. Der er behov for promovering, juridisk opbakning, økonomiske investering, et støttende netværk samt informationer om muligheder og virksomhedsdrift og Østersøregionen er ingen undtagelse.

Støtteorganisationer for sociale entreprenører i Østersøregionens lande har i fællesskab taget initiativ til et etablere et netværk i form af platformen www.socialenterprisebsr.net for Ngo’er og sociale entreprenører. Platformen fungere som ressource og vidensbank, hvor alle relevante informationer der vedrører socialt entreprenørskab, så som virksomhedsdrift, forskning og begivenheder, er tilgængelige til gavn for feltet. Derudover rummer platformen en database, hvor de socialøkonomiske virksomheder kan oprette sig med kontaktinformationer, for at forbedre muligheder for samarbejde mellem virksomhederne også på tværs af landene.

www.socialenterprisebsr.net blev oprettet I 2014 som del af et Erasmus+ projektet “Baltic Sea region (SEBS)” og siden da, er der både indsamlet mere viden og udviklet på platformen. I slutningen af 2017 blev et nyt projekt for NGO’er og socialøkonomiske virksomheder igangsat som en fortsættelse af SEBS projektet, med henblik på at tilbyde mere kvalificeret støtte til de sociale entreprenører i Østersøregionen. Dette projekt løber de næste to et halvt år, hvor endnu flere lande og organisationer er blevet blive inddraget i partnerskabet.

Titlen på det nye projekt er: ”Improvement of the social entrepreneurship networking and educational possibilities in the Baltic Sea region” (også kaldet SEBS2). Projektet har en målsætningen om, at fortsætte udviklingen, udvide netværket og dele erfaringer samt viden igennem oplysning, uddannelse, rådgivning og forskning omkring socialt entreprenørskab i Østersøregionen.
Det nye projektet vil ligeledes hjælpe eksisterende virksomheder og start-ups med at forbedre og effektivisere deres indsats indenfor det socialøkonomiske felt.

Involverede parter:
Social Innovation Centre (Letland)
Sociale Entreprenører i Danmark (Danmark)
Stowarzyszenie “Baltycki Instytut Spraw Europejskich i Regionalnych”
BISER (Polen)
Kasvuhuone – Growth Room Cooperative (Finland)
Kveikja (Island)
Eesti Külaliikumine Kodukant (Estland)
Socialiniu investiciju fondas (Lithauen)

Projektets forventede resultat:
• Et veletableret støtte netværk for socialt entreprenørskab I Østersøregionen

• En aktiv platform med informationer om uddannelse og støtte for socialøkonomiske virksomheder og start-ups.

• Tilgang til nyeste forskning om teori og metode inden for feltet.

• En fuldkommen database over sociale entreprenører I alle BSR landende

• En sektion for interessenter – på platformen
• Promovering af begivenheder vedrørende social entreprenørskab eksempelvis, seminarer, konferencer, netværks events.

• Opkvalifiecering af sociale entreprenører igennem uddannelse, via deltagelse i events og webinars
• Give et overblik over relevante værktøjer.
• Støtte og promovere alle netværk for sociale entreprenører i regionen.

Projektet blev igangsat d. 1.12. 2017 og løber til d. 31.05. 2020

Læs mere om Social Entrepreneurship Network in the Baltic Sea Region på: www.socialenterprisebsr.net
Følg netværket på facebook

Yderligere information om projektet hos:
Per Bach, email. per@socialeentreprenorer.dk eller Camilla Sjölund email. camilla@socialeentreprenorer.dk

SEBS logo

 

Erasmus+
Disclaimer:

The content of this publication is sole responsibility of the project coordinator and may not always reflect the views of the European Commission or the National Agency.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top