skip to Main Content

Café på Banen

Café På Banen er en ny socialøkonomiske virksomhed i Hobro, som har til formål at hjælpe socialt udsatte, unge voksne med at finde en vej ind på arbejdsmarkedet. Virksomheden åbnede officielt d. 3. Januar 2018.

Café På Banen får til huse på Hobro Banegård i den gamle banegårdsbygning og kommer på den måde til at ligge i et af de store trafikknudepunkter i trafikken til og fra Mariagerfjord Kommune, hvor de rejsende fremover får mulighed for at købe kaffe, sandwich og anden lækker mad i caféen.
Udover at sælge mad og drikkevarer vil caféen også sælge varer fra forskellige socialøkonomiske leverandører.

I følge den Den socialpædagogiske institution Fonden Hedehuset, der står bag caféprojektet, er planen at kombinere det daglige arbejde med en social-, uddannelses- og beskæftigelsesrettet indsats, så de visiterede medarbejdere, man får tilknyttet, kommer til at gå fra at være udsatte borgere til at være ansatte medarbejdere.

Fonden Hedehuset har tidligere startet den socialøkonomiske virksomhed og forening Harlekin Butik & Café i Mariager. Café På Banen kommer til at bygge på de samme principper som caféen i Mariager, men Fonden Hedehusene regner dog med, at kundegrundlaget er en del større på Café På Banen. Det betyder, at der også vil blive mulighed for at hjælpe endnu flere unge ind på arbejdsmarkedet.
Foreløbig er målsætning, at der skal være plads til 24 visiterede medarbejdere fra jobcentret i løbet af en arbejdsdag.

Den daglige drift varetages af sociolog Sofie Saabye Bach og køkkenchef Pernille Schmidt. Sofie Saabye Bach har tidligere været tilknyttet et lignende projekt i Brønderslev – nemlig Café Kox, der hører under AOF Vendsyssel, og som også er en socialøkonomisk virksomhed.
Café På Banen er startet op i et samarbejde med DSB Ejendomme, der ejer banegårdsbygningen, som Fonden Hedehuset nu har lejet sig ind i.

Fra DSBs side er man glad for projektet, da Hobro Banegård har stået tom, siden DSB lukkede kiosken i 2013. Nu kan Banegården igen tilbyde DSB´s passagerer og byens borgere kaffe og sandwich.
Underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl, ser mange muligheder, hvis det nye projekt bliver en succes. DSB har mange tomme stationer og halvtomme stationer, som man gerne vil udleje.
Hvis Café På Banen bliver en succes, kan han derfor godt se muligheder for at udvide samarbejdet til andre af DSBs stationer.

Også Fonden Hedehuset har interesse i at starte lignende projekter på andre af DSBs stationer, hvis Café På Banen bliver en succes i Hobro.

Følg Café På Banen på Facebook www.facebook.com/cafepaabanen

Kilde: Randers Amtsavis

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top