skip to Main Content

Sociale indkøb i Australien skifter kurs

Den australske organisation Social Traders har gennem de seneste fire år drevet den sociale indkøbsportal Good Spender, der sælger varer fra socialøkonomiske virksomheder. Efter strategiske overvejelser lukker organisationen nu portalen for at skifte retning.

Good Spender portalen har været med til at synliggøre og øge almindelige australiers bevidsthed om socialøkonomiske virksomheder. Men som resultat af en evaluering af portalen og efterfølgende strategiske overvejelser, har Social Traders ønsket at tage udfordringen videre til næste fase i forhold til at forløse det potentiale, der er i at styrke indkøb fra socialøkonomiske virksomheder ved at forbinde de socialøkonomisk virksomheder, der er certificeret af Social Traders med indkøbere fra traditionelle virksomheder og offentlige myndigheder. Samtidig vil organisationen lægge kræfter i at støtte de socialøkonomiske virksomheder, som vinder kontrakter i at opfylde dem på bedst mulig vis.

Ifølge evalueringen ”Finding Australia’s Social Enterprise Sector fra 2016” ligger de største muligheder for at udvikle den socialøkonomiske virksomheds sektor i Australien i at styrke sociale indkøb –
Social Traders vurdere selv, at der købes ind i det offentlige i Australien for ca. 600 millioner australske dollars, og at der for hver 100.000 australske dollars, der bruges til sociale indkøb kan skabes 1,5 jobs til udsatte australiere.
For at facilitere aftaler der er kommercielt levedygtige og som skaber reel social effekt har Social Tarders etableret indkøbsmarkedsplatformen www.buysocialimpact.com.au.
Offentlige og private indkøbere kan blive medlem af Social Traders og gennem platformen få adgang til socialøkonomiske virksomheder, der er certificeret af Social Traders.

Målet for Social Traders er, at der i 2021 er 95 offentlige og private indkøbere og 600 certificerede socialøkonomiske virksomheder, der er medlem af Social Traders og portalen.
Det er samtidig målet at portalen har faciliteret sociale indkøb for 105 millioner australske dollars og skabt 1.500 jobs til udsatte australiere.

Selv om platformen Good Spender er lukket opfordre Social Traders stadig almindelige forbrugere til at købe ind direkte fra socialøkonomiske virksomheder, hvor det er muligt.

Om Social Traders
Social Traders er Australiens ledende organisation i forhold til at støtte og udvikle socialøkonomiske virksomheder. Organisationen har siden 2008, gennem vidensdeling og opbygning af partnerskaber, arbejdet for at hjælpe socialøkonomiske virksomheder af alle størrelser med at finde bedre og mere effektive måder at bidrage til at skabe bæredygtige sociale forandringer. Det gælder både i forhold til at skabe arbejdspladser til udsatte og at opbygge mere modstandsdygtige lokalsamfund.

Social Traders er organiseret som en uafhængig non-profit virksomhed og er blev oprindelig finansieret i et samarbejde mellem Dara Foundation og lokalregeringen i Victoria gennem the Community Support Fund.
Organisationen er baseret i Melbourne, men arbejder nationalt.

Social Traders har en vision om en verden, hvor markedet bruges til at levere bæredygtige sociale resultater. For at føre visionen ud i livet arbejder organisationen med at styrke og støtte socialøkonomiske virksomheder i at skabe positive forandringer i deres lokalsamfund over hele Australien.

Læs mere om Social Traders på: www.socialtraders.com.au

Læs mere på om Social Traders nye indkøbsmarkedsplatformen på: www.buysocialimpact.com.au

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top