skip to Main Content

The empowering people. Network

The empowering people. Network er et netværk som støtter opfindere og sociale iværksættere, der gør en forskel i dagligdagen for mennesker i bunden af pyramiden. Netværket er en del af ”Siemens Stiftungs” arbejde for bæredygtig udvikling.

Netværket har fokus på enkeltpersoner og organisationer, der har udviklet enkle tekniske løsninger med potentiale til at løse grundlæggende behov i forhold til f.eks. energi, affaldshåndtering, fødevarer, vand og sundhedsydelser samtidig med at de står overfor store udfordringer i forhold til at implementere løsningerne.
The empowering people. Network arbejder for at fremmer disse løsninger, indleder nye partnerskaber, fremmer viden og teknologioverførsel og fremmer iværksættertænkning i forhold til social udvikling.
Netværket forbinder sociale initiativer på forskellige stadier fra hele verden og tilbyder skræddersyet on- og offline aktiviteter og støtte som kan hjælpe de sociale iværksættere med at skalere og kopiere deres aktiviteter samt at øge deres kapacitet og udvikle deres organisation.
Siemens Stiftung lancerer også fælles initiativer med udvalgte projekter fra The empowering people. Network for at øge deres effekt yderligere.

Netværkets tilbud og aktiviteter tæller b.la. :

– epAward – en internationalkonkurrence, der har været afholdt i 2012/13 og 2015/16, som identificerer lavteknologiske løsninger med potentiale til løse store samfundsproblemer. Der er vinder priser på mellem 5.000-50.000 €.

– En database med masser af best practice eksempler til inspiration.
– Lokale tre dages træningsforløb med lokale eksperter hvor sociale iværksættere kan få skræddersyet support.
– epWorkshops hvor iværksættere, innovatører, akademikere, sociale investorer fra hele verden mødes over to dage for at udveksle viden og netværke.
– Online læringsforløb med videoer, baggrundslæsning og individuelle opgaver hvor eksperter underviser, besvarer spørgsmål og giver feedback og hvor der også er mulighed for individuelle coaching sessioner.
– SAMforSE – der er et evalueringsværktøj for sociale iværksættere, som også indeholder en række webinars, instruktions videoer og kontaktadresser. (www.samforse.org)
– epExpert Service – der er et program som forbinder sociale iværksættere med eksterne eksperter, som vil lægge frivillig tid i at hjælpe, støtte og uddanne sociale iværksættere i en kortere periode.

Om Siemens Stiftung
Siemens Fonden arbejder for at fremme bæredygtig social udvikling, som er afgørende afhængig af grundlæggende services, kvalitets uddannelse og forståelse af kultur.
I den forbindelse støtter fonden enkeltpersoner og organisationer i at ansvarligt at kunne adressere nutidens store udfordringer. Sammen med internationale partnere udvikler implementerer fonden løsninger og programmer for at understøtte denne indsats, hvor tekniske- og sociale innovationer spiller en afgørende rolle.

Udover at drive de mange aktiviteter under The empowering people. Network, så igangsætter Siemens Fonden også lokale projekter, som kombinerer tekniske løsninger med undervisningsprogrammer. På den måde er fonden med til at udstyre mennesker i udviklingsregioner i hele verden med kompetencer til selv at kunne skabe lavteknologiske løsninger på grundlæggende behov – så der bliver tale om vedvarende og bæredygtige løsninger.

 

Læs mere om The empowering people. Network her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top