skip to Main Content

Xinca – fra gamle bildæk til nye sko

Den argentinske virksomhed Xinca laver gamle bildæk om til sko og hjælper enlige mødre ud af fattigdom ved at skabe jobs til dem.

I Argentina alene smides 100.000 tons brugte bildæk ud hvert år. De fleste af dem bliver brændt, hvilket bidrager til Argentinas i forvejen store problem med luftforurening.
Samtidig lever mange kvinder, og specielt enlige kvinder, i landområderne i fattigdom, fordi det er svært at finde beskæftigelse dér.

Alejandro Malgor og hans to venner Ezequiel Gatti and Nazareno El Hom, besluttede derfor at startede virksomheden Xinca, som ved at bruge de gamle bildæk til skoproduktion og ansætte enlige mødre fra landområderne, bidrager til løsningen af begge problemer på en gang.
For øjeblikket har Xinca ansat 25 kvinder fra landområder i Argentina, hvor også en del af produktionen foregår.

Selv om Argentina efterhånden er blevet et mere velstående land er der stadig et stort skel mellem rig og fattig. 50% af arbejderne i Argentina får en løn, der ligger under minimums lønnen og mere end 32 % af argentinerne lever i fattigdom.

Xinca hjælper enlige mødre, der ikke har adgang til uddannelse med den oplæring, de har brug for, så de kan påtage sig et arbejde i virksomheden. På den måde er Xinca også med til at give kvinderne deres værdighed tilbage fordi de bliver økonomisk uafhængige og i stand til at klare sig selv.

Siden virksomheden blev stiftet i 2013 har Xinca allerede genbrugt 20 tons brugte bildæk, som kommer fra en genbrugsstation i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Men Xinca har ikke kun fokus på at genbruge dæk, for at kunne lave selve skoen, samler virksomheden tekstilrester fra modeindustrien, og virksomheden har etableret adskillige partnerskaber med virksomheder, som donerer tekstiler til Xinca.

Xinca sælger for produkter som udover sko bl.a. inkludere rygsække og huer. Produkterne sælges online samt gennem den etiske tøjgigant Patagonia.

Xinca vandt i tidligere i 2017 The Chivas Venture, og virksomheden planlægger nu at bruge pengepræmien fra konkurrencen udvide med afdelinger i Australia, Chile Uruguay.
I øjeblikket fremstiller Xinca 1.500 par sko om måneden.

Læs mere om Xinca på: www.xinca.com.ar/web

Kilde: Good News Network

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top