skip to Main Content

Sankt Hans Have vinder Roskilde Kommunes Socialøkonomiske Pris 2017

Sankt Hans Have blev d. 6. december kåret som vinder af Roskilde Kommunes Socialøkonomiske Pris 2017. Stedet har fokus på mental sundhed, som får ressourcestærke frivillige til at hjælpe socialt udsatte.

Sankt Hans Have vinder Roskilde Kommunes Socialøkonomiske Pris 2017

Roskilde Kommunes socialøkonomiske pris skal gå til nogen, som gør noget ekstra for udsatte borgere. Og præcis det er, hvad Sankt Hans Have har gjort. Haven har fået haveinteresserede, cafégæster, nuværende og tidligere psykiatriske patienter og pårørende, frivillige til at mødes.

Ifølge Linda Lundgaard Andersen, der talte på vegne af juryen, er det nye ved stedet, at det får mennesker af alle slags, der ellers aldrig ville have mødt hinanden, til at sidde ved samme bord og dele livserfaring og drømme. Stedet skaber på den måde sammenhængskraft og medborgerskab.

Haven har op til 300 besøgende på en god sommerdag, og ifølge Stine Goltermann Fenger, som er daglig leder og projektudvikler på stedet, er det både pensionister, unge i praktik, ledige, frivillige og personer med større om mindre fysiske og mentale handicap, som kommer i de grønne omgivelser, hvor de møder hinanden. Hun glæder sig derfor over prisen og fortæller, at den giver kræfter til at fortsætte arbejdet.

For Stine Goltermann Fenger er prisen et fantastisk skulderklap. Selv om det har været et stort arbejde at sætte stedet i gang og selv om at det er svært at få de økonomiske ender til at mødes, giver prisen motivation til at fortsætte.

Prisen består af 15.000 kroner i udviklingskapital og for 20.000 kroners forretningsudvikling, og de penge har Sankt Hans Have allerede lagt planer for. Hun forklarer, at haven skal blive skarpere på, hvad det er, de kan, ligesom de skal beskrive visionerne for 2018.

Pengene skal bl.a. gå til at lave nogle arrangementer for de frivillige, for det er dem der er skyld i, at stedet findes.

Yderligere oplysninger om Den Socialøkonomiske Pris: Ole Søbæk Christiansen, socialøkonomisk forretningsudvikler, Roskilde Kommune: tlf. 51155001

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top