skip to Main Content

Horizon Prize in Social Innovation

EU Kommissionen har d. 27. november 2017 lanceret Horizon Prize in Social Innovation konkurrencen, som søger forslag, der kan forbedre ældre menneskers mobilitet.

Prisen har et budget på 2 millioner euro og er stiftet under Horizon 202EU´sforsknings og innovations program. Der er en hovedpris på 1 million euro og fire runner-up priser på 250.000 euro, som alle gives til de mest innovative løsninger indenfor mobilitet, som kan gøre ældre borger i stand fortsætte med at deltage fuldt i sociale aktiviteter, beholde deres uafhængighed og bevare deres helbred.

Ifølge Carlos Moedas, der er kommisær for Forskning, videnskab og innovation vil en tredjedel af Europas befolkning i 2060 være over 65, så der er stort behov for at finde løsninger så de kommende ældre borgeres behov specielt i forhold til at forbedre deres mobilitet.
Behovet for at designe og håndtere løsninger i forhold til mobilitet vil give nye muligheder for innovatører og sociale iværksættere.

EU-Kommissionen søger løsninger, som kan kopieres og skaleres, og som fremmer bottom-up kreativitet ved at bringe innovatører og organisationer fra det civile samfund sammen med offentlige og private aktører.

Vinderprojekterne forventes at kombinere teknologi, social og adfærds elementer og løsningerne skal have været implementeret mindst fem måneder af projektperioden. Ellers har deltagere fuld frihed i forhold til hvilken tilgang de vælger for deres løsningsforslag.

Forslag han indsendes indtil d. 28. Februar 2019. Alle juridiske enheder organisationer, virksomheder mm., som er etableret i EU eller i et land der er under Horizon 202 programmet kan deltage.
Prisen uddeles i andet kvartal af 2020.

Læs mere om konkurrencen her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top