skip to Main Content

Kudumbashree – Et indisk netværk for selvstændiggørelse af kvinder

Kudumbashree er en indisk organisation og netværks-platform for kvinder, oprindeligt etableret i den indiske delstat Kerala. Organisationen arbejder for at styrke indiske kvinder ved at gøre dem økonomisk selvstændige.

I mange områder i Indien er kvinder marginaliseret i forhold til rettigheder, herunder rettigheder til at varetage et arbejde. Det er denne marginalisering som Kudumbashree vil frigøre kvinder fra. Kudumbashree støtter kvindelige iværksættere med økonomi og mikrolån, så de kan etablere virksomheder og ansætte andre kvinder.

Derudover er Kudumbashree et netværk for kvinder, som består af tre strukturer, der opererer på forskellige niveauer, henholdsvis som et nærmiljø ”nabolag” fælleskab på nederste niveau, lokal politisk på andet niveau og en samfunds udviklende gruppe på regionalt niveau. Denne tredelte struktur sikrer en inddragelse af målgruppen og at selvstændiggørelsen af kvinder sker på alle politiske niveauer, hvilket sikrer en bæredygtig forandring.

Siden Kudumbashree blev etableret i 1998, er mange succesfulde virksomheder blevet etableret og mange millioner kvinder er kommet på arbejdsmarkedet.
Succesen har været så stor, at Kudumbashree har inspireret til at lignende netværk er blevet etableret rundt omkring i verden, eksempelvis i Sydafrika.

Læs mere om Kudumbashree på: www.kudumbashree.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top