skip to Main Content

Samarbejde mellem civilsamfundet og kommuner vokser

Ny undersøgelse fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser, at Kommunernes samarbejde med civilsamfundet vokser. Tre ud af fire kommuner samarbejder mere end tidligere. Undersøgelsen er en del af Frivilligrapporten 2016-18.

84 ud af landets 98 kommuner har deltaget i undersøgelsen, som kortlægger kommunernes samarbejde med civilsamfundet og undersøger, hvordan kommunerne prioriterer frivillighed både politisk og praktisk.

Ifølge Laura Auken, centerchef på Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser undersøgelsen, at det nu er naturligt for kommunerne at samarbejde med civilsamfundet. Kommunerne er blevet mere opmærksomme på, hvad foreninger og frivilligheden kan bidrage med, som kommunen ikke selv kan. Det handler ikke bare om at bruge eller bestille frivillige, men om at skabe gode rammer for samarbejdet.

Alle kommuner samarbejder i 2017 med de lokale velfærdsforeninger, og som tidligere rapporter fra 2012 og 2014 angiver kommunerne i 2017, at de samarbejder mere med foreningerne end tidligere.

Stort set alle kommuner henviser borgere eller frivillige til lokale foreningers tilbud og samtidig er der løbende videndeling og dialog mellem kommuner og civilsamfund, ligesom de to parter samarbejder om fælles arrangementer til gavn for både kommune og foreningslivet.

Undersøgelsen viser også at kommunerne har et udbredt samarbejde med andre dele af civilsamfundet, dvs. borgere og frivillige, der ikke er organiseret gennem en forening.
Her angiver næsten to tredjedele af kommunerne (62 pct.), at de samarbejder med andre dele af civilsamfundet end foreninger, og godt en tredjedel (34 pct.) oplever, at samarbejdet er i vækst.

Kommuneundersøgelsen er en del af Frivilligrapporten 2016-2018, som kortlægger kommunernes samarbejde med foreninger og civilsamfund samt, hvordan kommunerne arbejder med frivillighed politisk og praktisk. De samlede resultater fra kommuneundersøgelsen udgives i slutningen af november 2017.

Læs mere her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top