skip to Main Content

GIVE WORK – ny bog om fattigdomsbekæmpelse

Give Work: Reversing Poverty One Job at a Time er en ny bog af Leila Janah, som har stiftet den socialøkonomiske virksomhed Samasource. Bogen er relevant for sociale iværksættere, der arbejder med fattigdomsbekæmpelse.

Leila Janah sætter i bogen fokus på det potentiale, som ”Impact Sourcing” har, som en forretningsmodel der kan medvirke til at skabe social retfærdighed. (Impact sourcing betyder her udformning af en forretningsmodel, hvor man bevidst ansætter lavt uddannede i den digitale økonomi.)

I bogen viser Leila Janah, hvordan det er muligt at opbygge en vellykket forretning, der løfter folk ud af fattigdom – ikke ved at give dem penge, men ved at give dem arbejde.

På trods af de billioner af dollars som vestliglige lande har givet i bistand er der stadig 2,8 milliarder mennesker verden over, som lever i stor fattigdom. Alligevel fortsætter verdens rigeste lande med at sende penge, der er rettet mod symptomerne, snarere end de grundlæggende årsager til fattigdom. Så der er behov for en bedre løsning.

I Give Work giver Leila Janah et nyt bud på hvordan fattigdom kan bekæmpes: Ved at opmuntre iværksættere og store virksomheder til at skabe værdige, stabile og retfærdigt lønnede jobs til fattige mennesker.

Hendes socialøkonomiske virksomhed Samasource, forbinder folk, der lever under fattigdomsgrænsen (ca. $ 2 pr. dag) til digitalt arbejde for større teknologiske virksomheder.

Siden 2008 har Samasource tilvejebragt mere end 10 millioner dollars i direkte indtægt til ti tusindevis af verdens mest marginaliserede borgere der iblandt flygtninge, forældreløse børn og mennesker i slum områder i Haiti, Indien, Kenya og Uganda ved at forbinde dem med jobs i den globale digitale økonomi.
Det har haft stor betydning for mennesker som verden ellers havde afskrevet, og det ændrede mange lokalsamfund i fattige områder af verden til det bedre.

Janah og hendes hold arbejder i verdens fattigste regioner – fra flygtningelejre i Kenya til Mississippi Deltaet i Arkansas – og træner mennesker i at lave digitalt arbejde for virksomheder som Google, Walmart og Microsoft.
Janah har testet forskellige Give Work – forretningsmodeller i alle hjørner af verden.
I bogen fortæller hun historier om de mennesker, der har haft gavn af Samasources arbejde, hvor og hvorfor det ikke har fungeret, og hun giver et bud på en løsning til at bekæmpe fattigdom med en evidensbaseret, økonomisk og bæredygtig forretningsmodel.

FAKTA:
Titel: Give Work: Reversing Poverty One Job at a Time
Forfatter: Leila Janah
Forlag: Portfolio
ISBN 9780735211896
Udgivelsesdato: d. 26. september 2017
Bogen er på 272 sider og kan købes via Leila Janah´s hjemmeside her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top