skip to Main Content

To danske projekter blandt vinderne af World Summit Award 2017

Danske M-PAYG og Be My Eyes er blandt de 40 vindere af den Internationale World Summit Award 2017.

World Summit Awards (WSA) er en international priskonkurrence, der arbejder for at fremme og anerkende enestående digitale innovationer, der har en stor positive effekt på samfundet.

I 2017 udgaven af WSA der fundet 40 vindere fra 23 lande, udvalgt ud fra over 400 nomineringer fra 180 lande.
Vinderne er fordelt på 8 kategorier. Og blandt vinderne er de to danske projekter M-PAYG og Be My Eyes.

M-PAYG, der er vinder i kategorien ENVIRONMENT & GREEN ENERGY, er et dansk tech start-up, med et mål om at forbedre adgangen til vedvarende energi for personer, der lever under fattigdomsgrænsen i udviklingslandene.
M-PAYG vinder med en teknologien, som består af en forudbetalt solenergiløsning (hardware- og software-løsning), med henblik på at give lavindkomstholdte husholdninger i udviklingslandene adgang til solenergi, gennem en afdragsordning, hvor man betaler små beløb via mobilen. Ved at bruge solenergi sikrer M-PAYG 100% vedvarende energi. M-PAYG nedbringer omkostningerne til at købe et ”solar-housing-system” ved at det kan afbetales i små overkommelige bidder. Månedlig skal brugerne afbetale 5 USD via en mobil-betaling, som så giver adgang til ren energi til rumbelysning, telefonopladning og strømforsyning af andre apparater i en hel måned. Afdragsordningen kører i ca. 3. år, hvorefter brugeren vil have fuldt ejerskab over systemet og dermed have gratis vedvarende energi.
M-PAYG er allerede lanceret i Tanzania og er på vej til at blive lanceret i Uganda og Malawi.
Læs mere om M-PAYG på: www.mpayg.com

Be My Eyes, der er vinder i kategorien INCLUSION & EMPOWERMENT, er en app der skal hjælpe mennesker med synshandicap, kombineret med et globalt netværk af engagerede frivillige. Appen sætter en blind person i forbindelse med en seende frivillig gennem en smartphone og crowdsourcer på den måde øjne- eller syn- efter behov.
Systemet af App og netværk er designet som et ”shuffle-call”-system, der viderestiller opkaldet indtil det bliver besvaret, og derefter etablerer en live video-forbindelse til den første ledige hjælper.
Appen har mere end en halv million brugere på verdensplan hvoraf 35.000 er mennesker med synshandicap.
Læs mere om Be My Eyes på: http://bemyeyes.com

WSA 2017 præsenterer digitale innovationer lige fra Chile til Malaysia, fra Nigeria til Finland. Uanset om det er en miniature AED robot med tilknyttet diagnosticerings APP, et spil der underviser mennesker i bæredygtigt livsstil, eller en lille computer der opmuntre børn til at lære at kode, så repræsenterer WSA vinderne 2017 et bredt udvalg af digitale innovationer fra hele verden.

Vinderne af WSA 2017 skal præsentere deres innovationer og modtage deres pris ved den globale WSA kongres i Wien i Østrig d. 20.-22. marts 2018.
World Summit Awards har ingen pengepriser, men vinderne inviteres til at deltage i den globale kongres i Wien med alt betalt, hvor de bliver del af et internationalt netværk af anerkendte digitale udviklere, får adgang til WSAs netværk af globale eksperter og industrielle ledere i mere end 180 lande samtidig med, at de får mulighed for at mødes med verdenskendte sponsorer og partnere i WSA´s netværk fra hele verden.
WSA samarbejder med nationale eksperter, der står for nomineringen af projekter til konkurrencen.
I Danmark er Sociale Entreprenører i Danmark fra 2017 valgt til at være national ekspert for World Summit Awards.

Se de 40 vindere af WSA 2017 her

Om World Summit Awards
World Summit Awards er en international priskonkurrence, der arbejder for at fremme og anerkende enestående digitale innovationer, der har en stor positive effekt på samfundet.
World Summit Awards blev etableret i 2003 inden for rammerne af FNs Verdenstopmøder om informationssamfundet (UN WSIS), og bidrager til indfrielsen af FNs Verdensmål ved at fremvise og anerkende den positive påvirkning, som lokale digitale projekter og produkter kan have på samfundet.
World Summit Awards globale netværk af startups, sociale iværksættere, mentorer, oplægsholdere, eksperter, regeringsledere, akademikere og civilsamfunds organisationer vokser hele tiden, og til dato er mere end 180 lande aktivt involveret.

Arbejdet i World Summit Awards administreres og organiseres af ICNM, der er en østrisk not-profit organisation baseret in Salzburg and Wien.
World Summit Awards priskonkurrencen udvælger hvert år 40 vindere indenfor 8 kategorier:

GOVERNMENT & CITIZEN ENGAGEMENT, HEALTH & WELL BEING, LEARNING & EDUCATION, ENVIRONMENT & GREEN, CULTURE & TOURISM, SMART SETTLEMENTS & URBANIZATION, BUSINESS & COMMERCE, INCLUSION & EMPOWERMENT.

Herudover uddeles en pris til unge under 30 ”WSA Young Innovators”.

Hvert land kan kun nominere 1 digital applikation per WSA category pr. år. Derfor arbejder WSA sammen med såkaldte nationale eksperter. De nationale eksperter står for at nominere et projekt i hver af de 8 kategorier blandt alle de projekter der har ansøgt om at være med i konkurrencen i det enkelte land.
I Danmark er Sociale Entreprenører i Danmark fra 2017 valgt til at være national ekspert for World Summit Awards.

WSA Global Congress
De 40 vindere af konkurrencen får lov til at pitche deres projekt i på en global kongres, der er blevet afholdt flere forskellige steder verden over gennem årene. For 2017 konkurrencens vedkommende finder den globale kongres sted på Rådhuset i Wien d. 20.-22. marts 2018.

Hvad får vinderne af World Summit Awards?
World Summit Awards har ingen pengepriser, men vindere af konkurrencen bliver bl.a. inviteret til at deltage i den globale kongres i Wien med alt betalt, bliver del af et internationalt netværk af anerkendte digitale udviklere og får adgang til WSAs netværk af globale eksperter og industrielle ledere i mere end 180 lande. Samtidig får de mulighed for at mødes med verdenskendte sponsorer og partnere i WSA´s netværk, og endelig bliver vinderne promoveret gennem en særlig placering på WSA´s hjemmeside ligesom de bliver markedsført gennem WSA´s youtube kanal og sociale medier.

Siden 2003 er der kåret 426 vinderne, som er udvalgt ud fra mere end 4.000 nomineringer.
9 danske projekter har igennem årene været blandt vinderne af World Summit Awards bl.a. To Good To Go appen. I 2017 bliver der så føjet yderligere to projekter til listen over danske vindere af prisen nemlig Be My Eyes og M-PAYG.

Læs mere om World Summit Awards på: www.worldsummitawards.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top