skip to Main Content

The Social Enterprise Society of Kenya

The Social Enterprise Society of Kenya (SESOK) er en ny paraplyorganisation for socialøkonomiske virksomheder i Kenya.

SESOK blev stiftet som national forening i januar 2017, og som mål at fremme socialøkonomiske virksomheder ved at gøre dem synlige og relevante i nutidens økonomi.

Ifølge SESOK har den måde, som man driver almindelige virksomheder på godt nok været med til at skabe profit og velstand, men det har været på bekostning af social og miljømæssig bæredygtighed. Det er fuldstændig afgørende, at vi driver virksomheder, som skaber positiv social og miljømæssig effekt, hvis vi menneskehed og planet skal klare os på længere sigt og for SESOK er målet at øge den positive effekt i stor skala. SESOK mener derfor at FN´s Verdensmål er et godt og nødvendigt sigtepunkt at drive socialøkonomisk virksomhed efter.

Bestyrelsesformand for SESOK Daniel Mwangi har en Bachelor og Master of Science grad i International Business and Politics fra Copenhagen Business School. Interessen for socialt iværksætteri har han også fået på CBS gennem et kursus i Social Entrepreneurship med Kai Hockerts som om underviser.

SESOK har for øjeblikket ca. 100 medlemmer, og organisationen arbejder løbende for at synliggøre medlemmers arbejde gennem programmer, nyhedsbrev og sociale medier.
Organisationen sigter efter at få medlemmer i hele den Øst Afrikanske region og muligvis også i flere lande.

SESOK giver sine medlemmer en national platform, der kan være med til at øge opmærksomheden på deres arbejde og samtidig giver dem adgang til information om jobs og events i sektoren.

Herudover tilbyder SESOK en del forskellige services bl.a. undervisning i socialt entreprenørskab, måling af social effekt, hjælp til at udarbejde forretningsplaner, konsulentbistand til PR og mediekontakt, inspiration til lokal udvikling af socialøkonomiske virksomheder, udvikling af strategi og inspiration til opskalering af socialøkonomiske virksomheder.

The Social Enterprise Society of Kenya

SESOK afholder også forskellige events og var d. 22.-23. september i år med til at organisere 1st Annual Africa Conference on Social Entrepreneurship, der var den første store konference for socialt entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder i Kenya, og som efter planen skal være en tilbagevendende begivenhed.

SESOK har flere organisationer som samarbejdspartnere bl.a. E4Impact Foundation, Tangaza University College, British Council, Social Enterprise Alliance, African Management Services Company (AMSCO), Kenya Private Sector Alliance (KEPSA) og Center for Social Impact (CSI). Gennem partnerskaberne forsøger SESOK at skabe det bedst mulige miljø for socialøkonomiske virksomheder.

SESOK bakker i øvrigt op om Social Enterprise Day 2017, og fungerer som koordinator for dagen i Kenya.

Læs mere om The Social Enterprise Society of Kenya på: http://www.socialenterprise.or.ke/

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top