skip to Main Content

Carlos’ Kitsch’en får Tine Bryld Prisen 2017

Tine Bryld Prisen 2017 blev 24.10. til Carlos’ Kitsch’en, der er en socialøkonomisk virksomhed og café beliggende i Svendborg. Prisen er på 500.000 kroner og dertil en personlig pris på 50.000.

Carlos’ Kitsch’en støtter indsatte til en bedre løsladelse og forsøger at minimere risikoen for at vende tilbage til kriminalitet ved hjælp af caféen, der bruges til resocialisering af indsatte i den sidste tid af deres afsoning.

Målet med Carlos’ Kitsch’en er at motivere dømte til uddannelse, arbejde eller anden form for beskæftigelse og genskabe tilliden til samfundet uden for murene. Dette sker gennem kokkefaget, der anvendes som værktøj til at aflære den kriminelle identitet, og den enkelte tilbydes herigennem et nyt fællesskab med henblik på at skabe en ny identitetsforståelse, øget selvrespekt, større selvværd og nyt netværk.

Idemanden bag Carlos’ Kitsch’en hedder Søren Carlos. Søren er uddannet kok og har været ansat som både skolelærer og ansvarlig for kokkeskolen i Nyborg Statsfængsel. Idéen til Carlos’ Kitsch’en fik han i tiden som underviser i fængslet, hvor han lærte mennesket bag kriminaliteten at kende. Her så han mennesker med en broget fortid og med ugerninger i bagagen.

Tine Bryld prisen har siden 2013 hyldet og støttet ildsjæle, der gennem stort, frivilligt engagement og initiativ hjælper socialt udsatte og marginaliserede mennesker i samfundet.
Som hele Danmarks socialrådgiver blev Tine Bryld i starten af 2015 valgt som århundredets mest betydningsfulde kvinde, og som de unges stemme var hun en vigtig skikkelse, særligt for lytterne af P3-programmet Tværs, for hvem hun stod klar med hjælp og rådgivning til.
Således tager Tine Bryld Prisen udgangspunkt i alt det arbejde, engagement og initiativ, Tine Bryld repræsenterede.

Formanden for foreningen Tine Bryld Prisen, Helle Degn, gav følgende begrundelse for valget af Carlos’ Kitsch’en:
“Med Prisen til Carlos’ Kitsch’en sætter vi mennesker i centrum i deres eget liv – og det ville Tine Bryld have elsket – og det begrunder, hvorfor det netop er Carlos’ Kitsch’en og deres seje idémand og deltagere, der dette år modtager Tine Bryld Prisen 2017”.

Læs mere her

Kilde: Tine Bryld Prisen

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top