skip to Main Content

Den Sociale Kapitalfond Invest

Den Sociale Kapitalfond Invest er en ny kapitalfond med fokus på social impact. Det er Den Sociale Kapitalfond, der står bag lanceringen af fonden sammen med en række store investorer.

Den nye fond skal der skal investere i SMV’er med en særlig social profil, har Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, Novo Nordisk Fonden, TryghedsGruppen, Hempel Fonden og Færchfonden med som investorer og flere forventes af følge med i de kommende måneder.

Den Sociale Kapitalfond Invest er den første såkaldte social impact investment fund i Norden, og ud over at give et økonomisk afkast til investorerne, skal den også gøre en positiv, målbar forskel for udsatte grupper i Danmark.

I følge Lars Jannick Johansen, der er managing partner i den nye fond og tidligere direktør i Den Sociale Kapitalfond, drives rigtig mange gode mindre og mellemstore virksomheder i Danmark af ejere med stor social ansvarlighed. Det er virksomhedsejere, der ansætter lokale ledige fra kanten af arbejdsmarkedet, bidrager til udviklingen i et udsat lokalområde eller udvikler produkter og services, og som hjælper udsatte mennesker til at blive en del af fællesskabet. Det ser han et stort socialt og økonomisk potentiale i, og derfor er disse virksomheder også målgruppen for Den Sociale Kapitalfond Invest.

Den Sociale Kapitalfond Invest vil være såkaldt mindretalsinvestor (typisk 10-49%) og også kan kombinere egenkapitalinvesteringer med ansvarlige lån.
Fonden vil arbejde tæt sammen med ejerne af virksomhederne for at udvikle virksomhederne til næste vækstniveau og styrke de særlige værdier, som virksomhederne bygger på. Det kan typisk være frem mod et generationsskifte, en industriel partner eller et samarbejde med en større Kapitalfond.

Den Sociale Kapitalfond Invest har aktuelt en størrelse på 218 millioner kr.
Den har primært fokus på at investere i mindre og mellemstore virksomheder i Danmark og Sydsverige inden for handel, produktion og service, med en typisk omsætning på 30 – 200 mio. kr. Det skal være virksomheder med stærke vækstpotentialer og særlig social ansvarlighed – i form af mål om at ansætte medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet, bidrage til udviklingen i et udsat lokalområde eller udvikle produkter og services, som hjælper udsatte mennesker.

Yderligere information om Den Sociale Kapitalfond Invest hos:
Managing partner Lars Jannick Johansen, ljj@socialkapitalfond.dk, 2961 6892

Kilde: Den Sociale Kapitalfond www.socialkapitalfond.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top