skip to Main Content

Ishkar

Ishkar er en socialøkonomisk virksomhed i England, der distribuerer moderne kunsthåndværk fra lande i krig og arrangerer events i deres butik i London.

Virksomheden er etableret i 2016 af det unge par på hhv 26 og 27 år Edmund Le Brun og Flore de Taisne, som mødte hinanden i Afghanistan, hvor de boede i 3 år. Økonomen Flore, har arbejdet med udviklingsprojekter for Verdens Banken og FN. Edmunds interesse for at hjælpe i området blev vækket da han som 18 årig boede på den kinesiske grænse til Afghanistan. Han så, hvordan den kinesiske regering ødelagde de gamle byer, langs Silkevejen.

Deres mission er at skabe økonomiske muligheder for individuelle kunsthåndværkere i krigshærgede lande, der er afskåret fra at sælge deres varer på det internationale marked. Samtidig kæmper de for at bevare fine, traditionelle håndværkstraditioner.

De ønsker at fortælle gode historier fra lande som fx Afghanistan, der længe før krig og ødelæggelse, var kendt for deres rige kultur og smukke landskaber.

Produkterne handles primært gennem lokale NGO´er som sikrer støtte af gode formål, som fx Turquoise Mountain Foundation.

Læs mere om Ishkar på: www.ishkar.com og Facebook

Se video om Ishkar her

Hør interview på Acast hvor Edmund Le Brun og Flore de Taisne fortæller de deres historie, motivation, overvejelser, erfaring med at starte ishkar her

Kilde: BACO

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top