skip to Main Content

The Clothing Bank

The Clothing Bank er en socialøkonomisk virksomhed i Cape Town, Syd Afrika, som hjælper arbejdsløse enlige mødre med at skabe indkomstmuligheder gennem små iværksætterier. Virksomheden vandt i 2016 prisen: ”Schwab Foundation’s Social Entrepreneur of the Year award”.

Virksomheden er startet i 2010 af Tracey Chambers og Tracey Gilmore, og det er deres vision at inspirere, uddanne og støtte til udryddelsen af fattigdom.

The Clothing Banks forretningsmodel består af et strategisk samarbejde med store tekstil virksomheder, der donerer overskudstøj samt indsamling af tøj fra private. Motiverede kvinder i målgruppen rekrutteres og gennemgår et 2 års program med undervisning i virksomhedsdrift. Kvinderne køber tøjet billigt af The Clothing Bank og sælger det med fortjeneste i deres butikker i lokalområderne.
Allerede efter 2 uger bestyrer de en butik, men de slippes ikke her. Mentorprogram, undervisning og støtte følger dem, således at de efter 2 år er så godt rustet, at de er i stand til at starte deres egen lille virksomhed.

The Clothing Bank støtter desuden non profit- og statslige velfærds institutioner med beklædning.

The Clothing Banks  forretningsmodel er internationalt anerkendt og har vundet flere priser.
I gennemsnit er The Clothing Bank i stand til at have 800 kvinder i uddannelses forløb i de 5 områder af Sydafrika (Cape Town, Durban, East London, Johannesburg, Paarl), som de operere i. Kvinderne har samlet set siden 2010 genereret et overskud på 31 millioner Rand (ca. 14,4 millioner kr.).

Se YouTube om The Clothing Bank her

Læs mere om The Clothing Bank på  www.theclothingbank.org.za

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top