skip to Main Content

European Solidarity Corps – When a vision becomes reality

Ud fra en vision om at samle unge Europæere i en fællessag, blev European Solidarity Corps etableret i september 2017. Visionen er at unge Europæere skal tilbyde hjælp hvor der er mest brug for det. Nu, et år efter, er korpset blevet en kæmpe succes.

European Solidarity Corps

European Solidarity Corps er et EU-initiativ, som giver unge mellem 18-30 år, mulighed for at bidrage til frivilligt socialt arbejde i deres eget land, eller små lokale samfund overalt i Europa. På bare ét år har 35.000 tusind unge tilmeldt sig korpset og 1500 af de unge er allerede i gang med frivilligt arbejde igennem organisationen.
Det frivillige arbejde udfolder sig inden for forskellige sektorer som det sociale, sundhedsfaglige, bæredygtige, kulturarvs bevarende eller ved genoprettelse af områder ramt af naturkatastrofer. Helt specifikt centrerer arbejdet sig omkring at styrke og opbygge mindre lokalsamfund eller udsatte samfundsgrupper.
Indtil videre har nogle af de frivillige eksempelvis bidraget til at opbygge et lokalsamfund i byen Norcia i Italien, efter det blev ramt af jordskælvet i sidst år. Nogle har bidraget med at undervise flygtninge i Berlin og andre har arbejdet med psykisk sårbare på Island.

Kilde: medium.com

Læs mere på: europa.eu/youth/solidarity_en

Tilmeld dig som frivillig her

Fotos form European Solidarity Corps website

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top