skip to Main Content

Impact Roasters

Impact Roasters er en social virksomhed i Valby, som rister og sælger kaffebønner fra Etiopien, og samtidig støtter projekter lokalt i det  sydlige Etiopien.

Hos Impact Roasters kan kaffen spores direkte tilbage til de træer, kaffen er vokset på. Kaffen importeres direkte uden mellemmænd, dermed er der garanti for at kaffen ikke støtter korrupte systemer og strukturer, men at rimelig del af betalingen går til de lokale kaffebønner.

Impact Roasters driver et kafferisteri og en kaffebar i Valby, der både sælger kaffe i butikken og på webshop. Butikken kan man finde på Valby Station.
Udover at have fokus på at forhandle kvalitets kaffe dyrket under gode forhold, investeres op mod halvdelen af overskuddet til uddannelse og jobskabende projekter i det sydlige Etiopien.

Kafferisteriet drives af parret Daniel Hallala og Nidzara Fazlic, som mødte hinanden i Etiopien. Nidzara var i Etiopien som ingeniør, og som krigsflygtning fra Bosnien var hun forfærdet over igen at være vidne til konsekvenser af ulighed i Addis Abba. Daniel blev til gengæld chokeret, da han kom til Danmark og så, hvordan man i Danmark stort set var ligeglad med kvaliteten af den kaffe man drak. I Etiopien hvor Daniel kommer fra, dyrkes, høstes, ristes og brygges med stor kærlighed og omhu.

Projekter
1000 skolebørn er blevet sikret adgang til rent vand.
20 unge kvinder og mænds forsørgelsesgrundlag er styrket ved at træne dem i syning og håndarbejde.
20 unge er uddannet i at fremstille byggeklodser i cement til renovering af bygninger
65 skolebørn er blevet sikret skoleadgang ved at få syet skoleuniformer. Skoleuniformer er en forudsætning for overhovedet at måtte gå i skole.
22 fattige drenge og pigers selvtillid og velværd er styrket ved at give dem mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter som fodbold.
Se mere om de projekter Impact Roasters støtter her

Coffeeprint-Impact roasters

Læs mere på: impactroasters.dk og coffeeprint4change.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top