skip to Main Content

Ny fondsdatabase over alle danske fonde

Grant Compass er en ny database, der rummer 12.500 danske fonde og legater samt 3.500 puljer fra ministerier, kommuner og regioner.

Det er social iværksætter David Dencker, der står bag initiativet. Han har sammen med et team på 8-10 personer tastet på fuld tid i de sidste 14 måneder for at færdiggøre databasen, hvor fonde og puljer gøres søgbare og oplysningerne stilles gratis til rådighed.

David Dencker mener selv at eftersom, der er tale om almene midler og dermed samfundets penge, bør der principielt også være gratis adgang til oplysninger om pengene. Ifølge ham er det vigtigt, at der bliver skabt det rigtige match mellem fond og ansøger.

Indtil nu har ansøgere til fonde og puljer været henvist til underskov af købmænd og legathandlere på nettet, eller forskellige former for tjenester, hvor man ikke har kunnet være sikker på, at oplysningerne har været opdateret, hvis ikke man ville stå i kø til bøger på biblioteket eller blive medlem af en professionel, og dyr, legatdatabase.

Det har ofte betydet at fonde har fået mange irrelevante ansøgninger, og det har betydet at både fonde og ansøgere unødigt har spildt tiden.

Ideen med Grand Compass har derfor været at lave et sted, hvor man kan være sikker på, at oplysningerne er korrekte og løbende er opdateret. Et sted hvor der er lige adgang for alle.

Databasen er en udbygning af den eksisterende webplatform Legatbogen.dk – og tanken er, at databasen skal udvikles til en sund forretning.
Forretningsmodellen bygger på, at databasens brugere kan tegne et abonnement til 69 kroner om måneden. Dermed få de adgang til et processtyringsværktøj, der gør det nemmere at overskue relevante fondes tidsfrister og hvilke dokumenter, der skal være klar til den enkelte fond og på hvilket tidspunkt.

Senere planlægger Grant Compass også at lancere et værktøj, der kan hjælpe fondene med at organisere deres ansøgningsflow. Også det er gratis med mulighed for at betale sig til en opgradering.

Hele ideen med Grant Compass er at bidrage til at skabe partnerskaber mellem fonde og ansøgere, der gør gode projekter til virkelighed og dermed skabe nytteeffekt for samfundet som helhed.

Se mere på: www.legatbogen.dk

 

Kilde: Altinget: civilsamfund

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top