skip to Main Content

B Corp har vind i sejlene i Danmark

B Corp bevægelsen blev introduceret i Danmark i 2015 og siden da er otte danske virksomheder blevet certificeret og flere er på vej.

B Corp står for Benefit Corporation og udover at være en global bevægelse, er det en certificeringsordning, hvor de certificerede virksomheder prioriterer et socialt ansvar og bæredygtighed på lige fod med profit.

De certificerede virksomheder indgår i en fælles vision, der hedder, at succesfulde virksomheder ikke konkurrer om at være bedst i verden, men bedst for verden.

B Corp blev stiftet i USA i 2007, og i dag er over 2.200 virksomheder i 50 lande og 130 industrier B Corp certificeret ved hjælp af B Lab’s B Impact Assessment.

B Impact Assessment (BIA)

B Impact Assessment (BIA) – Et gratis online værktøj.
B Corp adskiller sig fra andre certificeringsordninger ved at rumme et gratis værktøj – BIA, hvor virksomhederne løbende lader sig måle og veje i forhold til CSR. Dette sikrer at virksomheden kontinuerligt revurderer sig, for at forbedre sig. BIA-værktøjet tilbyder undervejs en ”Customized Improvement Report” samt adgang til ”best practice guides”, med inspiration til hvordan virksomheden kan forbedre sin impact.
Før en virksomhed kan opnå B Corp certificering, skal virksomheder indledningsvis testes igennem BIA, hvor virksomheden måles ud fra fire parametre som bl.a. medarbejdertrivsel og miljø.
Man kan læse mere om den samlede certificerings proces her.
Værktøjet giver også mulighed for at kunne sammenligne sin indsats med tusindvis af andre virksomheder og se hvor man klarer sig bedre end dem, eller hvor man kan lære fra dem. På den måde fungerer BIA værktøjet for mange virksomheder som et udviklingsværktøj i forhold til virksomhedens CSR indsats.

Omkring 60.000 virksomheder har på verdensplan brugt BIA til at vurdere, hvordan deres virksomhed klarer sig på CSR-fronten, og Puuka te, Ben & Jerrys, Kickstarter og Singularity University er eksempler på virksomheder, der har opnået certificering.
B Corps findes i alle størrelser – lige fra sociale entreprenører til multinationale koncerner. F.eks. har Danone og Unilever udvalgt et antal datterselskaber, der er blevet certificeret og fungerer som inspiration for resten af virksomheden.
I Danone er 10 af datterselskaberne på vej mod certificering, og en intern B Corp-manager skal identificere, hvad resten af koncernen kan lære af dem. Danones mål er, at hele koncernen skal være certificeret som B Corp i 2030. Det vil i så fald være den første multinationale virksomhed, der har taget det skridt fuldt ud, hvilket af nogle tolkes som et tegn på at B Corp er ved at blive mainstream.

Hvis man har spørgsmål vedrørende B Corp certificering kan man kontakte:
Nille Skalts, direktør for B Corp Danmark
Email: ns@bcorp.dk Tlf. 53 62 04 14

 

Yderligere informationer om B Corp:

Dansk hjemmeside: http://bcorp.dk/

Internationale hjemmeside: https://www.bcorporation.net

B Corp Danmark´s facebookside 
B Corp Danmark´s LinkedIn side:
BIA værktøj: bimpactassessment.net

Danske virksomheder med B Corp certificering

Spark

Singularity University

MäRK


Whelers


Better World Fashions


Kaffe Bueno


BLOODLINK

Skagerak

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top