skip to Main Content

Blauschäferei Reetz – The Bluesheepfarm

The Bluesheepfarm er et tysk socialøkonomisk projekt, der forbinder social ansvarlighed og kreativitet. Projektet er et samarbejde mellem The Bluesheepfarm, The Blue Flock of Art og Sozial-Betriebe-Köln GmbH.

Den blå fåreflok har været på besøg i Mølleparken i Aarhus i juni måned. I anledning af, at Aarhus er kulturhovedstad i 2017 har Europabevægelsen i samarbejde med kunster Bertamaria Reetz arrangeret en udstillingen. The Blue Flock of Peace består af 50-150 får, der rejser rundt i verden for at sætte fokus på fred og samhørighed. Det hele startede i Venedig i 2009, som det tyske bidrag til den international skulptur og kunstudstilling ”OPEN 12” Siden har fårene rejst verden rundt.

Blå som signalfarve er et symbol på fred, tolerance, harmoni og tillid, og farven bliver brugt i sammenhænge, hvor formålet er at knytte mennesker sammen f.eks. Europabevægelsen, EU, FN, Unicef og Unesco.

Socialøkonomisk virksomhed
Mere end 700 handicappede er beskæftiget med at lakere, færdiggøre og pakke de blå får på Kölner SBK Werkstätten Social-Betriebe-Köln, gemeinnützige GmbH
Fredssymbol til Frivillighovedstad. Som en markering af frivillighedens mange fordele som fællesskab fælleskab og samhørighed, har Europabevægelsen foræret et blåt får til Aarhus, der i 2018 er Europæisk Frivillighovedstad.

Læs mere på:
www.thebluesheepfarm.com
www.blauschaeferei-reetz.de
http://sbk-koeln.de

 

Fotos: from The Blue Sheepfarms webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top