skip to Main Content

Everytable

Everytable er en socialøkonomisk virksomhed i Los Angeles, der har som formål at gøre sund mad tilgængelig for alle.

Virksomheden tilpasser derfor priserne på deres måltider til de lokalområder, de arbejder i.
Sund mad er dyrt; ofte så dyrt, at størstedelen af USA´s befolkning ikke har råd til at købe det. I rigtig mange lokalsamfund, er udbuddet så ringe, at man kalder dem ”mad ørkener” (food deserts). Fedme, diabetes og stress er meget udbredt i disse områder.

Dette problem har ildsjælene, den tidligere fondsmægler Sam Polk og investeringsmanden David Foster kastet sig over i organisationen Groceryships, hvor de siden 2013 har arbejdet med sundhedsoplysning, madskoler, gratis produktion mm.

De travle mænd oplevede selv, at det var svært at købe sundt mad på farten og deraf opstod idéen med Everytable.

Med missionen: ”At skabe sund mad til ethvert bord i landet uden at udelukke nogen” er man i forretningsmodellen fokuseret på at være super effektive, at reducere omkostninger samt at producere lækre ”to go” retter af enkle sunde ingredienser i bæredygtig emballage.
Prisen varierer ml 4 og 7 USD pr måltid alt efter i hvilket området, det sælges i. Og da omkostningerne er de samme, kan man sige, at de tjener penge, der hvor det er muligt, for at være i stand til at udbyde et betalt bart sundt måltid i de fattige kvarterer.

Læs mere om Everytable på: www.everytable.com

Vi har tidligere skrevet om Dreaming Out Loud, der også arbejder med at skabe forandring i de såkaldte fødevare ørkener i det fattige USA.
Du kan læse artiklen om Dreaming Out Loud her

 

Foto: from Everytables webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top