skip to Main Content

Den Tredje Sektor – ny podcast-serie om socialøkonomien i Danmark

Den Tredje Sektor er en ny podcast-serie om socialøkonomien i Danmark, som i uformelle samtaler vil tale med forskellige aktører om udfordringer, rammevilkår, metoder, muligheder og drømme for sektoren – det første afsnit er allerede i luften.

Bag Den Tredje Sektor står Kristina Høgh Nielsen og Emil Schneider. De har begge taget kandidatuddannelsen i socialt entreprenørskab fra RUC. De har fået ideen til projektet på baggrund af uddannelsen, og fordi de lytter meget til podcast, og derigennem observerede, at der findes flere udenlandske podcast om socialt iværksætteri og socialøkonomiske virksomheder – men der findes ingen i Danmark.

Kristina og Emil ville derfor gerne lave en dansk podcast om socialøkonomi.
Samtidig studiet i socialt entreprenørskab også givet dem lyst til at møde en masse af de aktører der er i den socialøkonomiske sektor.
Det virkede derfor oplagt at skabe vidensdeling og inspiration ved af formidle de gode eksempler gennem en podcast-serie.

Første afsnit af serien, som er allerede i luften, er en introduktion til det socialøkonomiske felt. Her har Den Tredje Sektor besøgt professor i socialt entreprenørskab Lars Hulgård fra RUC, som et bud på hvordan man kan definere det socialøkonomiske felt i Danmark.

Ellers er ideen at tage udgangspunkt i forskellige typer af socialøkonomiske organisationsformer og andet afsnit kommer således til at handle om kooperativer. Her har Den Tredje Sektor talt med Kooperation og med Analyse og Tal, der er et medarbejderkooperativet, som arbejder med forskellige analyseopgaver.
Udsendelsen forventes at være tilgængelig i uge 33.

 

Blandt de ideer der er på tegnebrættet er bl.a. et eller flere afsnit om virksomheder, der arbejder med arbejdsmarkedsintegration.
Foreløbig har Kristine og Emil ideer til 10 afsnit men håber at kunne fortsætte serien derefter. Så for øjeblikket arbejder de på at skaffe penge til mere lydudstyr for at kunne forbedre optagekvaliteten.

 

Hvis du ideer til, hvad de kommende afsnit af podcast-serien skal indeholde eller selv har lyst til at medvirke, er du meget velkommen til at kontakte Den Tredje Sektor på email. dentredjesektor@gmail.com – eller ringe til Kristina på tlf. 60 71 22 74.

 

Du kan lytte til Den Tredje Sektor på både Soundcloud og Itunes:

På Soundcloud: Klik her!

På Itunes: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top