skip to Main Content

The Sustainable Development Goals Rapport 2017

FN har netop udgivet den anden med status for Verdensmålene – ”The Sustainable Development Goals Rapport 2017”.

Ved at underskrive ”The 2030 Agenda for Sustainable Development”, også kendt som FNs Verdensmål, har verdens ledere forpligtiget sig til at udrydde fattigdom, sikre en sund planet for fremtidige generationer og skabe fredelige, inkluderende samfund som et fundament for at sikre et værdigt liv for alle.

Denne fælles rejse indeholder også et løfte om ikke at efterlade nogen og få alle med.
en ambitiøs plan,
2030 Agendaen består af 17 ambitiøse mål, der skal guide processen.
Det er en global agenda, der er aktuel for alle lande. Selv de rigeste lande har stadig behov for at gøre det bedre i forhold til kvinders rettigheder, at fjerne ulighed og sikre miljøet.
Implementeringen er begyndt over hele verden, men rapporten viser, at det det på mange områder går for langsomt, hvis målene skal indfries inden 2030.

Rapporten viser bl.a. at der er behov for en fokuseret indsats for at løfte de 767 millioner mennesker, der stadig lever for under 1,90 dollars om dagen, og for at mad til de 793 millioner mennesker, der regelmæssigt oplever sult.

Der er behov for at fordoble det tempo, hvormed vi reducerer antallet af kvinder der dør pga. komplikationer i forbindelse med graviditet eller fødsel.

Der er behov for en mere beslutsom proces mod bæredygtig energi og større investeringer i bæredygtig infrastruktur.
Ligeledes er der også behov for at gøre kvalitets uddannelse tilgængeligt for alle – hvis alle børn i lavindkomstlande færdiggjorde gymnasiet når vi når til 2030, vil indkomsten pr. indbygger øges med 75% i 2050, og man vil kunne opnå målet om at udrydde fattigdom et helt årti tidligere.

Der er stadig store problemer i forhold til ligestilling og for få kvinder i politiske organer, og mange forbrydelser mod kvinder og piger bliver stadig ikke straffet.

Der er stadig alarmende stor arbejdsløshed blandt unge.

Mere end 2 millioner mennesker lever i lande, hvor der er problemer med vandforsyningen.

Og listen fortsætter…

Derfor opfordrer FNs Generalsekretær António Guterres verdens ledere og interessenter til at anerkende de mangler rapporten viser i forhold til implementering, politisk vilje og finansiering og til at gå sammen om at opfylde det løfte, man har givet i forhold til at indfri Verdensmålene.

Læs The Sustainable Development Goals Rapport 2017 her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top