skip to Main Content

Chivas Venture 2017

Vinderne af Chivas Venture 2017 er netop kåret ved en event i Los Angeles. Første prisen på 400.000 dollars gik til organisationen Siam Organic, der arbejder for at øge indkomsten for små landbrug i Thailand, der er blandt verdens fattigste.

Siam Organic hjælper landmændene med at dyrke en ny rissort – Jasberry – som indeholder flere næringsstoffer end andre ristyper, og Siam kan derfor tage en højere pris for risen og dermed også give landmændene højere lønninger.

Anden prisen på 200.000 dollars gik til end nigerianske socialøkonomiske virksomhed RecyclePoints, der førsøger at adressere landets store affaldsproblemer.

Herudover modtog de følgende tre finalister alle en pris på 50.000 dollars:

Bioestibas fra Colombia, som forsøger at løse problemer forårsaget af skovrydning til produktion af paller ved at erstatte det træ, der anvendes med kasseret træ fra blomsten branchen.

iDrop, der arbejder for at gøre noget ved de affaldsproblemer, som plastik flasker forårsasger i Syd Afrika ved at gøre rent drikkevand tilgængeligt i genbrugsflasker, der tilbydes ved filtreringssteder og i butikker.

Intendu
, der tilbyder innovative løsninger i hjernen rehabilitering gennem bevægelseskontrollerede spil.

Endelig gik publikum prisen på 53.824 dollars til virksomheden Wearobot, der har udviklet et såkaldt exoskelet til mennesker med mobilitetsproblemer.

Chivas Venture er finansieret af Pernod Ricard, der også ejer Chivas whisky brandet og uddeles i år for tredje gang. Ved prisoverrækkelsen var flere Hollywoodstjerner til stede – Halle Berry i dommerpanelet og Javier Bardem og Don Cheadle blandt publikum.

Kilde: Pioneers Post

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top