skip to Main Content

Repurpose Schoolbags

Repurpose Schoolbags er et socialøkonomisk projekt der producerer skoletasker med indbygget solenergi til fattige afrikanske børn via genbrug af plastikposer og reklamebannere.

Det sydafrikanske firma Rethaka (Pty) Ltd har siden 2013 produceret miljøvenlige skoletasker som doneres til udsatte børn i Afrika.
Taskerne er fremstillet med henblik på at gøre en forskel for børn fra familier med begrænsede ressourcer, og derfor er designet tænkt ind i den hverdag i skole og hjem som børnene færdes i.

Skoletaskerne er gjort solide for at være langtidsholdbare og er udstyret med refleks-materiale der øger børnenes trafiksikkerhed. Desuden er taskerne monteret med et solpanel der lader op i løbet af dagen og så kan fungere som lyskilde om aftenen til lektielæsning mv. med op til 12 timers batteritid.

Projektet er finansieret dels via firma-sponsorater (bl.a. Unilever, Coca Cola Canners og Development Bank of South Africa), dels via donationer fra private.

Repurpose Schoolbags har doneret mere end 10.000 skoletasker til børn i seks afrikanske lande, og taskerne doneres på udvalgte skoler via overrækningsceremoni hvor børnene får udleveret deres egen personlige taske.

Projektet har fået mediedækning fra bl.a. CNN og MTV Base, og kan følges på Facebook, Instagram og Twitter.

Læs mere:
Projektets egen hjemmeside: www.repurposeschoolbags.com

Artikel på CNN’s hjemmeside her

Indslag fra MTV Base hvor Bill Gates taler med en gruppe afrikanske entreprenører, herunder Repurpose Schoolbags – Se video her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top