skip to Main Content

The seventh NatWest SE100 Data Report

Den syvende NatWest SE100 Data Report er netop udgivet med tal om vækst, omsætning og beskæftigelse for socialøkonomiske virksomheder i England for 2016. Rapporten viser at feltet vokser hastigt og skaber jobs til hundredetusinde af mennesker.

Organisationen Matter & Co har i samarbejde med RBS (Royal Bank of Scotland) udviklede SE100 indexet i 2010.

Formålet med indexet er at skabe en bedre forståelse inden for sektoren og i den bredere offentligheder for de banebrydende og vellykkede organisationer, der identificerer sig som socialøkonomiske virksomheder virksomheder i Storbritannien.
Indexet sætter fakta og tal bag de fantastiske historier om forandringer, der er kendetegnende for de socialøkonomiske virksomheder. SE100 overvåger de socialøkonomiske virksomheders udvikling og succes i hele Storbritannien ved at undersøge både deres vækst og den effekt de har.
Programmet var fra starten i 2010 sponsoreret af RBS og er siden 2015 sponsoreret af NatWest (der også er en del af RSB concernen).

Siden 2010 er der hvert år udgivet en rapport på baggrund af indexet, og 2016 er den syvende i rækken.

2016 Rapporten samler data fra 2.120 socialøkonomiske virksomheder med en samlet omsætning på 8,5 milliarder pund og er den største engelske undersøgelse af sin art.

Rapporten viser at socialøkonomiske virksomheder i England vokser hastigt, de reinvesterer millioner af pund i sociale formål og skaber jobs til hundredetusinde af mennesker.

Væsentlige resultater fra undersøgelsen:

• Socialøkonomiske virksomheder vokser kraftigt i England: Den gennemsnitlige omsætning for etablerede socialøkonomiske virksomheder i indexet er steget med 61% siden sidste år.

• De ledende socialøkonomiske virksomheder i England vokser med enorme rater: Den gennemsnitlige vækst for 100 hurtigst voksende socialøkonomiske virksomheder er 932%.

• De socialøkonomiske virksomheder i England, der er med i index rapporten har et samlet overskud 934 millioner pund, og en stor del af det overskud geninvesteres i at fremme virksomhederes sociale og miljømæssige formål.

• Socialøkonomiske virksomheder i England skaber jobs til tusindevis af mennesker som ønsker at gøre en forskel: Data fra 610 socialøkonomiske virksomheder i indexet viser at de sammenlagt beskæftiger 116.000 mennesker.

Den socialøkonomiske sektor i England er ved at modnes
Rapporten viser også at som de socialøkonomiske virksomheder i England modnes, vil mange af dem også vokse sig så store, at de har en omsætning på millioner af pund.
Den gennemsnitlige omsætning for socialøkonomiske virksomheder i indexet, der er under tre år gamle er 634.000 pund mens den for virksomheder, der er 10 år gamle er mere end 8 millioner pund.

Læs rapporten her

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top