skip to Main Content

Puzzle Café

Puzzle Café er en non-profit gourmetbutik og café i Manila på Filippinerne, som ansætter mennesker med autisme.

Familien Canoy, der står bag Puzzle Café, startede caféen, for at skabe et meningsfuldt arbejde og sikre fremtiden for deres søn, José, der er autist.

I caféen ønsker de, at kunderne får en helt unik oplevelse. Man bliver budt velkommen af unge med særlige behov, og i indretningen har man haft blik for detaljer, som virker stimulerende på autisternes karakter.
For øjeblikket har caféen ansat 10 tjenere med autisme, og de er i gang med at træne medarbejdere med andre særlige behov.

I mødet med kunderne opstår der naturligvis spørgsmål – og til tider klager – i forbindelse med serviceringen.
Denne udfordring, anser Canoy familien som en oplagt mulighed for at oplyse og være med til at nedbryde stigmatiseringen af og fordomme om handicappede.

José, der er medejer af virksomheden, arbejder som tjener nogle eftermiddage om ugen.
Hans 2 år ældre søster Ysabella, har uddannet sig indenfor specialundervisning og leder arbejdet i samarbejde med bl.a. en frivillig taleterapeut. Ved hjælp af illustrative tegninger m.m støtter hun José og de andre ansætte i at nedbryde arbejdsopgaverne i enheder, som er forståelige for dem,. På den måde får de ansatte muligheder for social træning og udvikling og Josés svar på, hvordan han har det med at arbejde i Puzzle Café: ”Happy ! I feel happy” , taler for sig selv.

Læs mere på her
Eller på Puzzle Cafés facebookside

 

Kilde: BBC

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top