skip to Main Content

Ny norsk fond vil tjene penge på at gøre godt

Norwegian.ai  er en ny norsk fond, der investerer i opstartsvirksomheder og har som mål både at skabe økonomisk, samfundsmæssig og miljømæssig gevinst. Fonden satser primært på virksomheder der arbejder med teknologi og kunstig intelligens.

Bag fonden står Selvaag-arvingen Tharald Nustad og fire andre investorer, som tilsammen har lagt 100 millioner norske kroner af deres egne penge i fonden i et forsøg på at opbygge en milliardfond.
Ifølge Tharald Nustad har der længe været en kløft mellem det at tjene penge og at gøre gode ting for samfundet. Han håber at den nye fond kan være med til at bygge bro over denne kløft.

Planen er nu at man inden sommeren 2019 vil opbygge en fond på 1 milliard norske kroner ved at få få flere af Norges rigeste familier til at bidrage.

Sammen med fonden etableres også et acceleratorprogram, som skal investere 15 millioner kr. i 12 iværksættervirksomheder, der alle skal have som målsætning at forandre verden til det bedre.

Den norske impact-fond kommer i kølvandet på at Ford Foundation i april meldte ud at fonden vil forpligte sig til at investere 1 milliard dollar i virksomheder, som ikke bare giver økonomisk men også konkret samfundsmæssigt afkast. Og at Dell Foundation i maj har meldt ud, at fonden vil øremærke 1 milliard dollar til at støtte virksomheder startet af sociale iværksættere.

Læs mere her

Læs mere om norwegian.ai fonden på: www.norwegian.ai

Kilde: Dagens Næringsliv (Norge)

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top