skip to Main Content

Dell Foundation satser på sociale entreprenører

Dell Foundation har netop øremærket endnu 1 milliard dollar af sin kapital til at støtte virksomheder startet af sociale iværksættere.

Eksperter inden for filantropi bør overveje at finansiere nye ideer fra sociale iværksættere, i lige så høj grad, (hvis ikke i højere grad) end at give massive tilskud rettet mod traditionelle programløsninger, hvoraf mange stadig kæmper for at få en effekt på verdens mest udfordrende problemer.
Det er en af hovedkonklusionerne i en ny rapport, offentliggjort d. 11. maj 2017, fra Michael & Susan Dell Foundation.
Fonden blev i sin tid dannet af Dell Technologies grundlægger og CEO Michael Dell og hans kone Susan, og den arbejder i USA, Indien og Sydafrika for at forbedre livet for fattige børn i byerne.

Dells og fonden har ønsket formelt at identificeret, hvor præcis filantropi-branchen er på vej hen og har derfor lavet en spørgeundersøgelse blandt næsten 700 forskellige filantropiske aktører fra ngo-eksperter til embedsmænd og nonprofits.
Som det fremgår af rapporten, der har fået titlen “A Philanthropist’s Guide to the Future”, mener mere end 60% af de adspurgte at sociale entreprenører er afgørende i udviklingen af den næste bælge af effektive løsninger på større samfundsmæssige udfordringer.
De fleste af de adspurgte mener, at fonde bør være mere villige og konsekvente – i forhold til at investere i disse mere ”risikable” strategier som disse grupper sætter i søen.
Rapporten giver indsigt i filantropiske fondes rolle og i det forandrende landskab de befinder sig i og foreslår samtidig hvordan disse indsigter kan anvendes til at løfte og inspirere den næste generation af ledere der skaber positiv social forandring.

Dell Foundation har på basis af rapporten og sine egne erfaringer udgivet et sæt “Social Impact Principles” – der er et sæt principper for, hvilke indsatser man investerer i.

Læs rapporten med titlen A Philanthropist’s Guide to the Future her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top