skip to Main Content

Socialøkonomisk virksomhed dumper ikke priser

En af Jammerbugt Kommunes socialøkonomiske virksomheder NordVirk blev i 2015 anklaget for konkurrenceforvridende virksomhed. Nu har Ankestyrelsen vurderet at det ikke er tilfældet.

Ankestyrelsens afgørelse er afslutningen på en to år gammel konflikt mellem DigOgDinPC, en virksomhed i Jammerbugt Kommune, der tilbyder reparationer af og service på computere og den socialøkonomiske virksomhed NordVirk, der tilbyder nøjagtig samme ydelse – blot til væsentligt lavere priser

Indehaver af DigOgDinPC, Jesper Faarup mente dengang, at han mistede kunder på grund af de lave priser hos den socialøkonomiske konkurrent, som har 20 autistiske ansat.
Jammerbugt Kommune valgte derfor at tage sagen op at tage sagen op, da kommunen ikke ønskede at dens socialøkonomiske tiltag skulle gå ud over de private virksomheder.
Afgørelsen fra Ankestyrelsens beskæftigelsesråd ligger på linje med det kommunen selv konkluderede i 2015 – at NordVirk ikke konkurrenceforvridende virksomhed.

Afgørelsen er vigtig og principiel for Fonden NordVirk, der som erhvervsdrivende fond er forpligtiget til at drive forretningen etisk korrekt og på markedsvilkår.

Direktør for NordVirk Stehan Lee håber, at man med afgørelsen nu kan lægge sagen bag sig og drive NordVirk videre efter de gængse regler for området.

Læs mere her

Se afgørelsen fra Ankestyrelsen her

Kilde: TV2 Nordjylland

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top