skip to Main Content

Chototel – en tech start up i boligsektoren

Den London baserede socialøkonomiske virksomhed Chototel er startet ud fra ønsket om at afhjælpe boligmanglen blandt verdens fattigste befolkning i byerne, og med et fokus på både miljømæssige og sociale udfordringer.

Der er tale om en økonomisk bæredygtig forretningsmodel og virksomheden er etableret som certificeret b-corporation.

Bag virksomheden står den indiske entreprenør Rhea Silva og hendes forretningsidé bygger på det faktum, at man I 2025 forventer at 1.6 milliarder mennesker vil befinde sig i underlødige, overfyldte boliger. Målgruppen er samfundets fattigste, som typisk vil være de første til at blive presset ud af boligmarkedet.

Målet er, at fabriksarbejdere, der ellers ville være henvist til at sove på gaden eller i nødherberger, skal kunne leje et værelse til 4 personer for 2 $ pr. nat, ca. 10% af deres løn.

Hun ønsker at tilbyde sikkert, rent, enkelt og betalbart husly til Indiens fattigste befolkning i byerne, mennesker, der ellers er henvist til gaden eller nødherberger. Det første spadestik er taget i Nagothane nær Mumbai i Indien. Her opføres et hotel med 240 værelser med egne bitte små køkkener og badeværelser.

For at reducere omkostningerne har man måtte optimere i alle tænkelige retninger og projektet er baseret på stordrift, smart teknologi, selvforsyning m.m.

Automatisk ind- og udtjekning samt betaling foregår via mobil app. Smart teknologi styrer energiforbruget, bygningerne er selvforsynende på solceller til el, gas til madlavning kommer fra genbrug af beboernes affald, regnvand opsamles og spildevandsanlæg sørger for rensning og genbrug på stedet.

Man reducerer byggetid og dermed behovet for arbejdskraft ved at opføre bygningerne af billige stålplader med isolering på. En løsning, der er udviklet ved hjælp af intelligent teknologi, og hvor man undgår at bruge ressourcer på opvarmning og aircondition i bygningerne.

Beboerforeninger skal drive hvert sted og passe bygninger og arealer. Som eksempel nævnes at beboere fx den enlige mor, kan bo billigere eller gratis mod at arbejde på stedet.

Virksomheden er ikke i fare for at gå konkurs, idet man kan omstille driften til en anden målgruppe og dermed opnå den indtjening, der skal til, for at være økonomisk bæredygtig.
Et spændende eksempel på en innovativ virksomhed, med fokus på både social -, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Læs mere om Chototel på: www.chototel.co.uk

Kilde: Make Wealth History

FOTOS: From Chototels webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top