skip to Main Content

Elevhold fra Herningsholm vinder Social Enterprise 360

Ti elevhold dystede den 4. maj 2017 om at blive kåret som holdet med den bedste, sociale iværksætteridé i landsfinalen i konkurrencen Social Enterprise 360. Konkurrencen organiseres af Fonden for Entreprenørskab.

Social Enterprise 360

Idéerne i konkurrencen er baseret på social snarere end finansiel succes, og her vandt eleverne fra Herningsholm Erhvervsgymnasium.

For mange unge er iværksætteri blevet et kendt fænomen, og for en stor del af dem handler det ikke længere kun om at tjene penge. Socialt ansvarlige virksomheder er i høj grad kommet i fokus, og dermed fokus på social profil frem for økonomisk profit.

Dette fokus blev understreget til landsfinalen i Social Enterprise 360. Her vandt tre elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium prisen med deres idé til virksomheden EverySpot.
Elevernes idé går ud på at lave en app, hvor man kan udleje sin parkeringsplads til andre, når man ikke selv bruger den. Den sociale del af idéen er, at man for hver parkeringsplads, der udlejes, redder et stykke regnskov. En parkeringsplads er typisk 11 m2, så en udlejet parkeringsplads betyder, at man redder 11 m2 regnskov.

Dommer Per Bach fra Sociale Entreprenører i Danmark var begejstret for EverySpots idé:
Det er en ny idé med stort potentiale, som er godt gennemarbejdet af et engageret team. Teamet har en skarp social profil, og de bevæger sig ud på uafprøvet territorium.”

I øvrigt mente Per Bach, at alle ti hold i årets konkurrence havde et højt niveau:
Det tegner godt for fremtiden, når vores unge generation har så mange gode ideer til, hvordan man kan bidrage til at løse nogen af de store udfordringer verden står over for i de kommende år“.

Sidste år var det også en gruppe fra Herningsholm Gymnasium, der vandt konkurrencen. Det var gruppen Rinnovo, hvis idé gik ud at optimere aflagte bærbare computere for at sælge dem til en lav pris til socialt udsatte og derefter donere en del af overskuddet til socialt arbejde.

Læs mere om Social Enterprise 360 her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top