skip to Main Content

Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau ser dagens lys

Det nye socialøkonomiske kommunikationsbureau SIVIL i København ønsker at skabe værdi for samfundet ved at opdyrke nye, sociale og bæredygtige løsninger på samfundets udfordringer.

Det vil de gøre ved at fremme samarbejdet og agere bindeled på tværs af de tre sektorer i Danmark: Civilsamfundet, virksomheder og den politiske verden. Bureauet er stiftet af tre personer, der med hver deres baggrund skal bidrage til at udvikle organisationers strategi og kommunikation. Initiativet bakkes op af repræsentanter fra de tre sektorer i et rådgivende advisory board.

For få sociale initiativer har adgang til professionel kommunikationsrådgivning og alt for mange afgørende dagsordner får ikke den professionelle støtte, der skal til for gøre en egentlig forskel. Det ønsker kommunikationsbureauet, SIVIL, at gøre op med ved bl.a. at sørge for, at organisationers sag bliver hørt og initiativerne bliver set og får indflydelse. Det nye bureau ønsker at bygge en bæredygtig forretning på at styrke sociale dagsordener, der skaber værdi for samfundet.

– Vi har et oprigtigt og brændende ønske om at styrke dagsordner og initiativer, der fremmer en bæredygtig og inkluderende udvikling i vores samfund. Vi tror på, at holdbare løsninger på samfundets udfordringer skal inkludere civilsamfundet og beriges gennem aktivt medborgerskab og reel inddragelse af dem, det hele handler om. Vi ønsker at vise alle skeptikerne – og de true believers, der allerede er derude – at det er en god forretning for alle parter at arbejde socialøkonomisk, udtaler Lasse Alfastsen, der er én af de tre stiftere og partnere i bureauet.

Skal sikre deres kunder indflydelse
Camilla Schwalbe, én af bureauets to øvrige partnere, uddyber hvad bureauet ønsker at gøre for at styrke sociale initiativer og organisationer:

– Mange organisationer og initiativer på det sociale område kæmper med at blive hørt, få indflydelse og finde de rette venner til at danne alliancer, der bringer deres sag på dagsordenen over for beslutningstagerne og dermed skaber resultater. Vi hjælper med at sikre den røde tråd i kommunikationen, åbne døre og give deres dagsordener gennemslagskraft, fortæller hun.

Opbakning fra erfarne ledere og branchefolk
Som en del af virksomheden har SIVIL oprettet et advisory board, der skal rådgive og være sparringspartner i opdyrkelsen af sociale og bæredygtige svar på samfundets udfordringer. Én af dem er professor emeritus og forfatter Steen Hildebrandt:

– Vi lever i en opbrudstid, hvor der er brug for nye svar på samfundets globale og lokale udfordringer. Det er nødvendigt at samles om et nyt vækstparadigme, som tager højde for en verden med begrænsede ressourcer. Her er socialøkonomien – med dens sociale bevidsthed, bæredygtige løsninger og bundlinjer, der ikke udelukkende handler om profit – en vej frem, der kan bidrage til at skabe job og sætte dagsordener inden for sundhed, miljø, beskæftigelse og integration. Det er afgørende udfordringer at finde løsninger på i vores samfund, udtaler Steen Hildebrandt.

Bygger bro mellem forretning og socialområdet
Anne Katrine Heje Larsen, direktør i KPH Projects, ser SIVIL som en positiv tilføjelse til udviklingen af socialøkonomiske virksomheder:

– Jeg synes det er utroligt positivt, at vi nu ser lanceringen af landets første socialøkonomiske kommunikationsbureau. Socialøkonomi er et bud på at løse de udfordringer, som vi står overfor som samfund, eftersom socialøkonomiens opgave går ud over blot at skabe økonomisk vækst. Det handler om at bygge bæredygtige forretninger, der direkte og målrettet arbejder for at forbedre det samfund, de er en del af. Jeg glæder mig til at følge SIVIL og vil i øvrigt bidrage aktivt til virksomhedens udvikling via min plads i det nye advisory board.

SIVIL er kommet godt fra start
Bureauet er allerede godt i gang med en række kunder og opgaver.

– Allerede nu har vi fornøjelsen af at samarbejde med organisationer på beskæftigelsesområdet, klima- og miljø og sundhedsområdet. Vi er kommet godt fra start og får god respons på vores initiativ. Det var ikke til at vide, om vi ramte rigtigt, da vi i december 2016 besluttede at starte Danmarks første socialøkonomiske bureau. Men interessen har indtil videre overgået vores forventninger, både fra potentielle kunder og hos andre virksomheder på det sociale felt. Så i dag tillader vi os bare at være glade over at kunne lancere SIVIL officielt, med piber og trommer, udtaler Christian Lunøe, den tredje stifter og partner.

SIVIL Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau

Kontakt: 
Partnerne i SIVIL:
Lasse Alfastsen, lasse@sivil.dk / tlf. 22353131,
Camilla Schwalbe, camilla@sivil.dk / tlf. 53761360
Christian Lunøe, christian@sivil.dk / tlf. 22138387

 

Medlem af advisory boardet: 
Adm. direktør Anne Katrine Heje Larsen, tlf. 26667571
Professor Steen Hildebrandt, tlf. 40188324

 

Læs mere på www.sivil.dk

 

Fakta om SIVIL:
Bureauet består af tre partnere, der er ansvarlig for udviklingen og den daglige drift. Derudover har virksomheden tilknyttet et par freelancemedarbejdere og samarbejder desuden med en række forskellige virksomheder med speciale inden for videoproduktion, grafik og design samt digitale løsninger.
De tre partnere har en baggrund inden for henholdsvis iværksætteri og kultur- og sundhedssektoren, politik samt den ministerielle verden og interesseorganisationer.

 

SIVILs advisory board:
● Steen Hildebrandt, professor emeritus, forfatter og foredragsholder
● Khaterah Parwani, talskvinde og juridisk rådgiver i Exitcirklen
● Anne Katrine Heje Larsen, stifter og direktør i KPH Projects
● Jakob Kirkemann Boesen, international direktør i Mellemfolkeligt Samvirke
● Pim Schuitemaker, global marketing manager i Chr.Hansen

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top