skip to Main Content

Harry Specters

Den engelske socialøkonomiske virksomhed og chokolade producent Harry Specters hjælper unge med autisme med at få et arbejde.

I England er der ca. 700.000 mennesker med autisme. Det er kun ca. 15% af dem der har fuldtids arbejde. Mindre end en ud af ti af de voksne, der har autisme støtte til at komme i arbejde, selv om 53% af dem siger de gerne vil have støtte.

Harry Specters er grundlagt af Mona Shah og hendes mand Shaz Shah, der blev inspireret til at starte virksomheden i 2012, fordi deres egen søn har autisme.
Ægteparret var bekymrede over, hvad Ash skulle lave, når han engang forlod de sikre rammer i den specialskole, hvor han gik.

Ideen til virksomheden fik Mona og hendes mand under en ferie i Skotland 2011, hvor familien besøgte en chokoladeproducent. Det var dog ikke en helt fremmed ide, da Mona i mere end 17 år forinden havde haft som hobby at fremstille chokolade.
Navnet Harry Specters har Ash fundet på.

Virksomhedens vækst har være bemærkelsesværdig. I 2015 voksede salget således med 100%, og den kommercielle succes er med til finansiere virksomhedens mission.

60penny for hver pund går til den sociale side af virksomheden. Pengene er med til at finansiere sociale aktiviteter og til personlige udviklingsmuligheder for de ansatte.

Ved siden af den store kommercielle vækst har Harry Specters også skabt betydelig effekt for mennesker med autisme ved at give dem oplæringsforløb og arbejdserfaring i virksomheden.
Siden 2013 har 62 mennesker med autisme fået tilbudt praktikophold eller betalt arbejde.
Det har hjulpet med at øge selvtilliden og forberedt den enkelte på at kunne finde arbejde andre steder eller at fortsætte deres arbejde hos Harry Specters.

Mere end 100 personer har gennemført forløb hos Harry Specters med henblik på at øge deres selvtillid og gøre dem jobparate.
I løbet af 2015 syvdoblede virksomheden det beløb der blev udbetalt til autister. Det er opnået ved at have fokus på at skabe velbetalte kvalitetsjobs.

Harry Specters har fået hjælp af den engelske støtteorganisation for socialøkonomiske virksomheder UnLtd, som både har hjulpet med forretningsudvikling og med at tiltrække investeringer. Det har betydet at Harry Specters har været i stand til at flytte til nye lokaler, at skalere indsatsen både i forhold til produktionen og mht. at skaffe arbejde til autister.

Harry Specters håndlavede luksus chokolade har vundet adskillige priser de seneste år bl.a. Grate Taste og Big Venture Challenge i 2015.

Læs mere om Harry Specters på: www.harryschocs.co.uk

Kilde: UnLtd

Fotos: from Harry Specters homepage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top