skip to Main Content

New Zealand lancerer sin første social impact bond

Den new zealandske regering har netop offentliggjort sit første forsøg med social impact bonds.

Målet med social impact bond projektet er at få 1700 mennesker med psykisk sårbarhed i South Auckland i arbejde over de næste fem år.

Indsatsen for at bringe målgruppen i arbejder skal varetages af APM Workcare, der er en velgørende organisation, som arbejder med beskæftigelse og social omsorg.

Fire investorer indskyder de 1,5 millioner dollars, der skal finansiere APM Workcares indsats.

Tilbagebetaling og afkast til investorerne vil være bundet til den procentdel af psykisk sårbare mennesker, der opnår beskæftigelse og varigheden af denne beskæftigelse. Jo længere de er i arbejde mere vil den newzealandske regering betale til investorerne.’
Ud over APM, er de tre andre investorer en filantrop, en medicinalvirksomhed og en investerings bank.

Den new zealandske finansministeren Steven Joyce har udtalt om projektet, at det er en anden måde at gøre tingene, men at projektet har potentiale til at opnå nogle meget gode resultater. Ifølge ham har regeringen i årevis uden den store succes forsøgt at gøre noget for at bringe mennesker med psykisk sårbare tættere på arbejdsmarkedet.

New Zealand har i øvrigt sin egen minister for social impact bonds, Amy Adams – (hendes titel er ”Social Investment Minister”).
I følge Adams er social impact bonds et eksempel på sociale investeringer, der er designet til at få en mere effektiv levering af services til dem, der har mest brug for det.

Læs mere her

Læs om processen omkring udviklingen af New Zealands første social impact bond her

Kilde: Interest

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top