skip to Main Content

CHANGE MAKER IN RESIDENCE

Den socialøkonomiske virksomhed Röstånga Utvecklings AB (Röstånga Development CO, RUAB)
inviterer sociale entreprenører og forandringsagenter til at ansøge om et lærings og udviklings-ophold i Röstånga i det sydlige Sverige.

CHANGE MAKER IN RESIDENCE

Röstånga Development CO opfordre sociale entreprenører til at medbringe viden, passion, erfaring og ideer og til at dele deres kompetencer og på den måde være med til at udvikle virksomheden og lokalområdet.

Röstånga Development CO er inspireret af Artist in Residence formatet og udvikler, konceptet for udviklingsopholdet i samarbejde med Goethe-Institut Schweden, Röstånga Utvecklings AB og Social Innovation Skåne platform.

Röstånga er en landsby på 900 indbyggere, i det sydlige Sverige, og ligger lige i nærheden af den naturskønne Söderåsens Nationalpark.
For ti år siden da stedets skole lukkede på grund af manglende elever, begyndte man at mobilisere lokalsamfundet både økonomisk og socialt. Det har bl.a. resulteret i oprettelsen at fællesejet virksomhed med 400 lokale aktionærer, som ejer syv bygninger, herunder et lille museum for moderne kunst, et lokalt bryggeri, en restaurant, et kontor samt lejligheder og huse.
Virksomheden støtter også forskellige programmer indenfor boliger, havearbejde og redesign for asylansøgere, platforme for integration, sprog, social brobygning og jobskabelse.

Det er Röstånga Development CO, RUAB, som er vært for opholdet, som vil blive afviklet i et tæt samarbejde med Goethe-Institut Schweden og Social Innovation Skåne-platform. Der vil under opholdet være mulighed for skabe netværk og impact på tværs af sektorer (inden for videnskab, offentlig sektor og blandt græsrodsorganisationer) på regionalt, nationalt og internationalt niveau samt at netværke med det voksende felt indenfor socialt entreprenørskab og social innovation.

Ansøgere med enhver baggrund kan søge om opholdet, og Röstånga Development CO, RUAB inviterer til, at man i fællesskab udvikler formen på opholdet.

Röstånga Development CO, RUAB betaler alle udgifter til kost, logi, rejse- og materialeudgifter.
Interesserede kan sende en en-sides ansøgning på engelsk senest d. 20. februar 2017.

Opholdet finder sted forår og sommer 2017.
Ansøgning og eventuelle spørgsmål kan sendes til:
Nils Phillips, Röstånga, Sweden.
tlf.: 0046-736447738 email: info@ruab.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top