skip to Main Content

DIESIS

DIESIS

This article is available in english here

DIESIS er en europæisk non-profit forsknings og udviklings service for socialøkonomi, kooperativer og medlemsejede virksomheder (participative Enterprises), der er hjemmehørende i Bruxelles.

DIESIS

DIESIS’ formål er at støtte og udvikle socialøkonomi og specielt cooperative, socialøkonomiske og medarbejder ejede virksomheder i Europa og resten af verden ved at implementere vidensbaserede aktiviteter, så som undervisning, projektdesign, konsulent og rådgivnings services, teknisk support og forskning.
DIESIS´medlemmer repræsenterer et netværk af tusindvis af virksomheder over hele Europa.

DIESIS er en del af GECES, EU Kommissionens ekspertgruppe for social entreprenørskab som hjælper EU Kommissionen med implementeringen af the Social Business Initiative.
DIESIS arbejder i partnerskab med forskellige europæiske netværk og platform så som ETUC,
REVES, Social Economy Europe Social Economy Europe, EMES og er også del af CECOP.

DIESIS agerer også som tematisk ekspert for ESF Social Economy Network, som hjælper medlemsstaterne  med ESF´s transnationale aspekter.

Her ud over er DIESIS blevet valgt til at tage del i European Migration Forum, der er organiseret af EU Kommissionen og European Economic and Social Committee, en platform for dialog mellem civilsamfund og europæiske institutioner omkring temaer relateret migration, asyl og integration af mennesker fra tredjeverdens lande.

DIESIS er stiftende medlem af ProEFP Network, et netværk af organisationer, som repræsenterer forskellige typer af interesser: virksomheder, arbejdskraft, socialøkonomi, akademikere og forskning, Rådgivning og fortalervirksomhed. Netværket deler en fælles forståelse af at økonomisk demokrati kan gøre det europæiske marked til et mere demokratisk felt.
DIESIS er medstifter af European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality (EARTH), der er det første europæiske netværk skabt af eksperter for ansvarlig tourisme.

DIESIS har forskellige indsatsområder som: Teknisk assistance for den Europæiske Socialfond social dialog, indragelse af ansatte, ansattes medejerskab, migration, ansvarlig tourisme, uddannelse og sprogtræning og beskæftigelse af unge.
For øjeblikket forsker DIESIS i, hvordan socialøkonomiske virksomheder kan bidrage til at skabe et bæredygtigt fødevarer.
Forskninsprojektet forsøger at afdække eksisterende gode eksempler på socialøkonomiske virksomheder i Europa, der arbejder for at skabe et bæredygtighed indenfor fødevarersystemet.

Læs mere om DIESIS på www.diesis.coop

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top