skip to Main Content

Wecyclers

Wecyclers er en socialøkonomisk virksomhed i Lagos i Nigeria, som hjælper mennesker i lokalområder med at tjene penge ved at indsamle affald til genbrug.

Som mange andre storbyer der i øjeblikket gennemgår en stor økonomisk udvikling har Lagos et stort problem omkring affaldsindsamling. Man anslår at kun ca. 10% af alt affald i Afrika bliver indsamlet. Det resulterer i forurenede lokalsamfund og helbredsproblemer for beboerne.

Med en befolkning på næsten 20 millioner mennesker skaber Nigerias hovedstad en betragtelig mængde affald.
Men for social entreprenør Bilikiss Adebiyi-Abiola præsenterede alt det affald ikke bare et problem men også en mulighed for at etablere en genbrugsvirksomhed.

Med Wecyclers ville Bilikiss Adebiyi-Abiola gerne opbygge en billig infrastruktur for affaldsindsamling samtidig med at øge den generelle bevidsthed om den betydningen genanvendelse har for den miljømæssig bæredygtighed og den social velfærd fordi mindre forurening også færre sygdomme som f.eks. malaria.

Wecyclers transporterer ved hjælp af en flåde af cykelanhængere (som kaldes wecyclers) masser af genanvendelige materialer fra hjem til genbrugscentre. Den socialøkonomiske virksomhed betaler folk for at indsamle affald i deres lokalsamfund, ved at sende dem point via SMS-beskeder. Pointene kan veksles til data og taletid til mobiltelefoner, mad, husholdningsapparater f.eks. symaskiner, tv og brødristere, og også til kontanter.
Wecyclers stakker papiret og sammenpresser dåserne og sælger de sorterede og emballerede materialer til genvindingsanlæg.
De offentlige myndigheder blev hurtigt opmærksom på virksomheden, og i dag arbejder Wecyclers sammen med bystyret i Lagos for at udbrede modellen til flere lokalområder i byen og måske endda til andre byer.

Siden virksomhedens start har Wecyclers indsamlet mere end 2.000 tons affald og skabt 100 jobs i de lokalområder som de operere i.

I 2014 vandt Wecyclers Sustania Awards og i 2015 seif Awards for Social Entrepreneurship.

Læs mere om Wecyclers på: wecyclers.com

Kilde: Next Billion

FOTO: Wecyclers twitterpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top