skip to Main Content

1,3 mio. kr. til ny socialøkonomisk café i Plantagehuset i Thisted

Med en bevilling 1,3 millioner kr. fra Nordea-fonden er økonomien sikret for den social-økonomiske café, Madværkstedet, som efterplanen skal åbne i foråret 2017 i Plantagehuset i Thisted.

Madværkstedet skal drives af tre fastansatte og fleksjobbere og praktikanter. Den skal sætte den lokale madkultur på dagsordenen, samtidig med at den bliver et tilbud for folk, som gerne vil have foden indenfor på arbejdsmarkedet – måske for første gang.

Madværkstedets ønske er at styrke det lokale sammenhold og samtidigt sætte den lokale madkultur på dagorden. Dens socio-økonomiske konstruktion består i, at den drives af praktikanter og fleksjobberne, som dermed får en fod ind i på arbejdsmarkedet.

Det vækker stor glæde i Thisted Kommune, at flere borgere får en chance for at komme ud i erhvervslivet.
Ifølge Niels Jørgen Pedersen, formand for Thisted Kommunes Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg vil man slå flere fluer med ét smæk fordi man både får skabt et spændende og nytænkende samlingssted i Plantagehuset, der vil kunne understøtte det nye regionale spillested, og fungere som fælles platform for KulturRummets øvrige aktiviteter. På samme tid kan man gøre en forskel for mennesker, der gerne vil ind på arbejdsmarkedet.

Caféen skal styrke måltidskulturen
Nordea-fonden forventer, at Madværkstedet vil inspirere og styrke mad- og måltidskulturen både for thyboere og for turister.
Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv indenfor sundhed, motion, natur og kultur, mener ikke at man i fonden har en færdig opskrift for det gode liv, men at det er noget som vi skaber sammen. Nøjagtig ligesom i Madværkstedet, hvor thyboer og turister kan samles om at spise, lære at lave mad med lokale råvarer og mange andre aktiviteter, som også rækker ud og rundt om i Thy.

Borgerne skal inddrages
Madværkstedet ønsker desuden at opbygge et tæt eksternt samarbejde med for eksempel folkeskolerne, EUC Nordvest, restaurationsbranchen, fødevarebranchen og mange andre interessenter. Ønsket for samarbejdet er at kunne gøre en endnu større indsats for de mennesker, der af den ene eller anden grund er faldet ud af uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet, og give dem mulighed for at komme videre.
Desuden vil der stadig være fuldt fokus på samarbejdet med de mange foreninger, som bruger Plantagehuset, ligesom det bliver spændende at følge samarbejdet med folkene bag Alive Festival og Spillested Thy.

Dermed bidrager Madværkstedet med et særligt socialt initiativ rettet både mod de ansatte og de kommende brugere, som fremadrettet vil gavne hele KulturRummet.
Som en vigtig forankringsstrategi er det målet, at projektet, efter en veloverstået projektperiode, kan overgå fra kommunen til en privat virksomhed, med fokus på socialøkonomisk iværksætteri.

Fakta
Madværkstedet Thy får til huse i medborgerhuset Plantagehuset, der er en del af KulturRummet i Thisted
KulturRummet er Thisted Kommunes ny decentrale kulturhus, der er under opførelse i perioden 2016-17.
Nordea-fonden støtter projektet med 1.325.000 kr.
Madværkstedet forventes at åbne i foråret 2017.

Kontaktinfo
Niels Jørgen Pedersen
Formand
Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget
Thisted Kommune
Tlf.: 4093 1718
E-mail: njpe@thisted.dk

Tine Wickers
Kommunikationschef
Nordea-fonden
Tlf.: 4070 3784
E-mail: tw@nordeafonden.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top